آنتی بیوتیک ها جهت تقویت سیستم ایمنی و نیز ترمیم زخم ها در آبزیان کاربرد زیادی دارند. بدیهی است به دلیل اثرات سوء و ایجاد باقی ماندگی دارویی، محققین به دنبال جایگزینی آن با مواد طبیعی از جمله گیاهان دارویی بومی می باشند. یکی از این گیاهان، گیاه غازیاقی یا پاغازه است. غازیاقی از خانواده چتریان بوده و به عنوان سبزی در برخی مناطق ایران کاربرد دارد. این گیاه در غرب کشور، در درمان زخم ها و اختلالات دستگاه گوارش نیز مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه، ارزیابی تاثیر غلظت های مختلف غازیاقی در مخلوط با غذا بر ترمیم زخم، ارتقاء سیستم ایمنی و افزایش رشد و میزان بقاء در ماهی کپور معمولی می باشد. تاثیر گیاه غازیاقی در غلظت های صفر، 2 و 10 درصد مخلوط با غذای لوفاگ (تجاری) در یک دوره 21 روزه با غذادهی 2 بار در روز مبتنی بر درصد وزن بدن بررسی گردید. استفاده از گیاه پاغازه در غلظت 10 درصد بیشترین تاثیر (p<0.05) را در مقایسه با گروه کنترل در روند ترمیم زخم بافتی، تحریک سیستم ایمنی با افزایش گلبول های سفید خون، افزایش وزن و میزان بقاء در ماهی کپور پرورشی داشت. نتایج نشان داد که می توان از گیاه غازیاقی در جیره های غذایی کپور معمولی در مزارع گرمابی کشور به منظور ترمیم زخم، افزایش مقاومت در برابر بیماری ها و افزایش وزن ماهیان استفاده نمود.