زمینه: دقت در انتخاب مناسب روغن های خوراکی و میزان مصرف آن ها عامل مهمی در ارتقاء سطح سلامت جامعه و کنترل بیماری های مزمن است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان مصرف انواع روغن های خوراکی و عوامل موثر بر انتخاب آن ها در خانوارهای شهر کرمانشاه انجام گرفت.روش ها: این مطالعه مقطعی سال 1390 در شهر کرمانشاه بر روی 500 خانوار انجام شد. نمونه ها به روش خوشه ای چند مرحله ای از شش منطقه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه ای مشتمل بر انواع روغن های خوراکی مصرفی و به روش مصاحبه حضوری جمع آوری شد. اطلاعات با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های رگرسیون و کای دو آنالیز شد.نتایج: میانگین مصرف روزانه روغن های خوراکی در هر یک از افراد خانوار 69.75±3.8 گرم بود و بیش از نصف این مقدار از روغن جامد (34.7±2.2 گرم در روز) تامین می شد. سهم انرژی از کل روغن ها 31.4 درصد کالری روزانه بود که 15.6 درصد آن از روغن های جامد تامین شده بود. این میزان به طور معنا داری از استاندارد توصیه شده (حداکثر %10) بالاتر می باشد (P<0.05). بهبود وضعیت اقتصادی - اجتماعی با افزایش مصرف روغن مایع ارتباط مستقیم داشت (P<0.001, r=0.2).نتیجه گیری: مصرف روغن های جامد و نیز سهم آن ها در رژیم غذایی روزانه هنوز بیش از نصف لیپیدهای مصرفی خانوارها را تشکیل می دهد. با توجه به عوارض ناشی از مصرف روغن های جامد، لزوم کاهش تولید و عرضه این نوع روغن ها و افزایش آگاهی تغذیه ای خانوارها با استفاده از رسانه های گروهی و کلاس های آموزشی پیشنهاد می گردد.