مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی مصرف انواع روغن ها و عوامل موثر بر انتخاب آن ها در خانوارهای شهر کرمانشاه (1390)

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 52

چکیده

 زمینه: دقت در انتخاب مناسب روغن های خوراکی و میزان مصرف آن ها عامل مهمی در ارتقاء سطح سلامت جامعه و کنترل بیماری های مزمن است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان مصرف انواع روغن های خوراکی و عوامل موثر بر انتخاب آن ها در خانوارهای شهر کرمانشاه انجام گرفت.روش ها: این مطالعه مقطعی سال 1390 در شهر کرمانشاه بر روی 500 خانوار انجام شد. نمونه ها به روش خوشه ای چند مرحله ای از شش منطقه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه ای مشتمل بر انواع روغن های خوراکی مصرفی و به روش مصاحبه حضوری جمع آوری شد. اطلاعات با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های رگرسیون و کای دو آنالیز شد.نتایج: میانگین مصرف روزانه روغن های خوراکی در هر یک از افراد خانوار 69.75±3.8 گرم بود و بیش از نصف این مقدار از روغن جامد (34.7±2.2 گرم در روز) تامین می شد. سهم انرژی از کل روغن ها 31.4 درصد کالری روزانه بود که 15.6 درصد آن از روغن های جامد تامین شده بود. این میزان به طور معنا داری از استاندارد توصیه شده (حداکثر %10) بالاتر می باشد (P<0.05). بهبود وضعیت اقتصادی - اجتماعی با افزایش مصرف روغن مایع ارتباط مستقیم داشت (P<0.001, r=0.2).نتیجه گیری: مصرف روغن های جامد و نیز سهم آن ها در رژیم غذایی روزانه هنوز بیش از نصف لیپیدهای مصرفی خانوارها را تشکیل می دهد. با توجه به عوارض ناشی از مصرف روغن های جامد, لزوم کاهش تولید و عرضه این نوع روغن ها و افزایش آگاهی تغذیه ای خانوارها با استفاده از رسانه های گروهی و کلاس های آموزشی پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاسدار، یحیی، رضایی، منصور، دربندی، میترا، نیازی، پریسا، و صفری فرامانی، رویا. (1393). الگوی مصرف انواع روغن ها و عوامل موثر بر انتخاب آن ها در خانوارهای شهر کرمانشاه (1390). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، 18(1 (پیاپی 74))، 44-52. SID. https://sid.ir/paper/20767/fa

    Vancouver: کپی

    پاسدار یحیی، رضایی منصور، دربندی میترا، نیازی پریسا، صفری فرامانی رویا. الگوی مصرف انواع روغن ها و عوامل موثر بر انتخاب آن ها در خانوارهای شهر کرمانشاه (1390). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)[Internet]. 1393؛18(1 (پیاپی 74)):44-52. Available from: https://sid.ir/paper/20767/fa

    IEEE: کپی

    یحیی پاسدار، منصور رضایی، میترا دربندی، پریسا نیازی، و رویا صفری فرامانی، “الگوی مصرف انواع روغن ها و عوامل موثر بر انتخاب آن ها در خانوارهای شهر کرمانشاه (1390)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، vol. 18، no. 1 (پیاپی 74)، pp. 44–52، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20767/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button