در گذشته آزمایشات متعددی برای ایجاد اکتومیکوریز و مشخص کردن اثرات مفید آن روی رشد و جذب برخی از مواد غذایی توسط گیاهان مختلف انجام شده است. جهت مطالعه اثر اکتومیکوریز در مقاومت به زیادی منیزیم در گیاهان میکوریزی و غیر میکوریزی پسته رقم فندقی، نهالهای میکوریزی با قارچ Agaricus bisporus در شرایط استریل تهیه و نیز نهالهای غیر میکوریزی به صورت آزمایش فاکتوریل در چهار چوب طرح کاملا تصادفی در ارلنهای 500 میلی لیتری در شرایط استریل با میزان متفاوت منیزیم تیمار شدند. شدت میکوریزی شدن ریشه های میکوریزی و همچنین میزان عناصر موجود در اندام هوایی و ریشه اندازه گیری و با هم مقایسه شد. نتایج نشان داد که آغشتگی ریشه به قارچ با افزایش غلظت منیزیم افزایش یافت. غلظت عناصر غذای Ca ,P ,K ,Fe ,Na ,Mn ,Zn ,Cu در گیاهان میکوریزی نسبت به غیر میکوریزی افزایش یافت اما زیادی منیزیم باعث کاهش غلظت Ca ,P ,K ,Fe ,Na ,Mn ,Zn ,Cu گردید. نتایج در ارتباط با نقش اکتومیکوریز در تغذیه گیاه مورد بحث قرار گرفته اند.