مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

987
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اکتومیکوریز و زیادی منیزیم بر غلظت چند عنصر غذایی (کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر و آهن، سدیم، روی، مس، منگنز) پسته رقم فندقی

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 81

چکیده

 در گذشته آزمایشات متعددی برای ایجاد اکتومیکوریز و مشخص کردن اثرات مفید آن روی رشد و جذب برخی از مواد غذایی توسط گیاهان مختلف انجام شده است. جهت مطالعه اثر اکتومیکوریز در مقاومت به زیادی منیزیم در گیاهان میکوریزی و غیر میکوریزی پسته رقم فندقی, نهالهای میکوریزی با قارچ Agaricus bisporus در شرایط استریل تهیه و نیز نهالهای غیر میکوریزی به صورت آزمایش فاکتوریل در چهار چوب طرح کاملا تصادفی در ارلنهای 500 میلی لیتری در شرایط استریل با میزان متفاوت منیزیم تیمار شدند. شدت میکوریزی شدن ریشه های میکوریزی و همچنین میزان عناصر موجود در اندام هوایی و ریشه اندازه گیری و با هم مقایسه شد. نتایج نشان داد که آغشتگی ریشه به قارچ با افزایش غلظت منیزیم افزایش یافت. غلظت عناصر غذای Ca ,P ,K ,Fe ,Na ,Mn ,Zn ,Cu در گیاهان میکوریزی نسبت به غیر میکوریزی افزایش یافت اما زیادی منیزیم باعث کاهش غلظت Ca ,P ,K ,Fe ,Na ,Mn ,Zn ,Cu گردید. نتایج در ارتباط با نقش اکتومیکوریز در تغذیه گیاه مورد بحث قرار گرفته اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی سیرمندی، سکینه، احمدی مقدم، علی، و حسینی فرد، سیدجواد. (1392). تاثیر اکتومیکوریز و زیادی منیزیم بر غلظت چند عنصر غذایی (کلسیم, منیزیم, پتاسیم, فسفر و آهن, سدیم, روی, مس, منگنز) پسته رقم فندقی. زیست شناسی ایران، 26(1)، 70-81. SID. https://sid.ir/paper/21509/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی سیرمندی سکینه، احمدی مقدم علی، حسینی فرد سیدجواد. تاثیر اکتومیکوریز و زیادی منیزیم بر غلظت چند عنصر غذایی (کلسیم, منیزیم, پتاسیم, فسفر و آهن, سدیم, روی, مس, منگنز) پسته رقم فندقی. زیست شناسی ایران[Internet]. 1392؛26(1):70-81. Available from: https://sid.ir/paper/21509/fa

    IEEE: کپی

    سکینه بهرامی سیرمندی، علی احمدی مقدم، و سیدجواد حسینی فرد، “تاثیر اکتومیکوریز و زیادی منیزیم بر غلظت چند عنصر غذایی (کلسیم, منیزیم, پتاسیم, فسفر و آهن, سدیم, روی, مس, منگنز) پسته رقم فندقی،” زیست شناسی ایران، vol. 26، no. 1، pp. 70–81، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button