تغذیه مناسب و به عبارتی حق برخورداری و دسترسی به غذای سالم و مناسب، از اساسی ترین حقوق انسان هاست. بدون برخورداری از تغذیه مناسب، هیچ کس از موهبت سلامت برخوردار نخواهد بود. انسانی که سالم نیست، توانایی و کارآیی لازم را برای فعالیت های روزمره ندارد. در دیدگاه گسترده تر، توسعه اقتصادی، اجتماعی و عمرانی در جامعه ای که افراد آن سالم نیستند، اتفاق نخواهد افتاد. در این میان، توجه به تغذیه بانوان و دختران، به دلیل نیازهای جسمانی خاص آن ها در دوران مختلف زندگی اهمیت ویژه ای دارد. دختران امروز، مادران آینده هستند و در صورت توجه به نیازهای تغذیه ای آنان در زمان حال، مادران سالم تر و در نتیجه، نسل سالم تر و کارآمدتری در آینده خواهیم داشت. بر این اساس هدف پژوهش حاضر، تعیین عوامل جامعه شناختی موثر بر گرایش های تغذیه ای دختران می باشد. در این پژوهش از نظریه های ماری استوری، شاو، مک کوب، رایزمن، هربرت مید، چارلز هورتون کولی و ... استفاده شده است.روش: روش تحقیق حاضر، پیمایش از نوع توصیفی- همبستگی و ابزار اندازه گیری پرسشنامه بوده است. نمونه آماری بدست آمده توسط فرمول کوکران و به روش تصادفی چندمرحله ای (نسبتی مطبق)، 276 نفر می باشد. داده ها توسط spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای آزمون روابط بین متغیرها، از آزمون های r پیرسون، رگرسیون خطی و چندمتغیره استفاده شده است.یافته های تحقیق: بر اساس نتایج تحقیق رسانه بیشترین تاثیر را بر گرایش های تغذیه ای دارد و عامل دوم نقش خانواده بوده است که این متغیرها به میزان 20 درصد گرایش های تغذیه ای را تبیین می کنند.