روغن های اسانسی گل های اسطوخدوس (Lavandula angustifolia) و مریم گلی (Salvia officinalis) با روش تقطیر با بخار استخراج و تاثیر آن ها بر روی باکتری های S. aureus و E.coli مطالعه شد. تاثیر ضد میکروبی اسانس ها با روش دیسک پلیت در رقت های 1، 1.2، 1.4، 1.8 و 1.16 و در چهار مرحله زمانی صفر (روغن تازه)، یک، دو و سه ماه پس از اسانس گیری مطالعه شد. روغن های فرار موثر در رقت های مختلف در برابر سه رقت 105، 106 و 107 در میلی لیتر سوسپانسیون باکتریال قرا گرفتند تا حداقل غلظت های بازدارندگی (MIC) و کشندگی (MBC) آنها تعیین شود. هر دو اسانس به صورت رقیق نشده باکتریسیدال بودند. اسانس گل اسطوخدوس تاثیر ضد میکروبی بیشتری بر روی E.coli و اسانس گل مریم گلی تاثیر ضد میکروبی بیشتری بر روی S.aureus نشان داد. تجزیه و شناسایی ترکیبات اسانس ها با دستگاه گاز کروماتوگراف / طیف سنج جرمی (GC/MS) نشان می دهد که هر دو اسانس در دوازده ترکیب Humulene, p-Cymene, Linalol, cis- β-ocimene a-pinene, β-pinene, β-Caryophyllene, a-Thujene, Camphor, Camphene, 1,8-Cineole -a و Terpinene مشترک هستند. Linalol با 36.9 درصد بیشترین مقدار را در بین دوازه ترکیب مشترک و در بین کل ترکیبات اسانس گل اسطوخدوس دارد. ترکیبات اصلی اسانس گل اسطوخدوس عبارت بودند از: (36.9%) Linalol، (16%) 1.8-Cineole (11.5%) Orneol-b (4.2%) Camphor، (4.19%) Terpinene-4ol. ترکیبات اصلی اسانس گل مریم گلی شامل %16)) b-pinene، (9.4%) Berneol، (9.3%) Glubulol، (8.4%)a-Humulene (6.4%) a-Thujenea، (5.5%) a-pinene و (5%) Camphene می شوند. به نظر می رسد ترکیبات مونوترپنی باعث خاصیت ضد میکروبی روغن های اسانسی می شوند.