مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,960
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

802
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید و جداسازی اسید لاکتیک نوع ال (+) از پساب صنایع پنیرسازی

صفحات

 صفحه شروع 200 | صفحه پایان 205

کلیدواژه

اسید لاکتیک ال (+)Q4

چکیده

آب پنیر با شاخص آلودگی زیاد (حدود 50 هزار PPM) از آلاینده های خطرناک محیط زیست به شمار می رود. این منبع مهم و غنی از لاکتوز (با حدود 4 تا 5 درصد لاکتوز) به عنوان سوبسترای مفیدی در تهیه بسیاری از مواد با ارزش به کار می رود. اسید لاکتیک یکی از این مواد است که کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. خصوصا ایزومر ال (+) این اسید با قیمتی در حدود 10 برابر نسبت به مخلوط ال (L) و دی (D), برای بسیاری از مقاصد پزشکی مثل نخ های جراحی قابل جذب در بدن و یا پوشش داروهایی با رهایش کنترل شده مورد استفاده قرار می گیرد. لاکتوباسیل ها عمدتا مخلوط (ال) و (دی) این اسید را تولید می کنند. در این تحقیق لاکتوباسیلوس کازیی که فقط تولید ایزومر ال (+) را می کند مورد استفاده قرار گرفت. یکی از مشکلات اساسی در تولید صنعتی اسید لاکتیک از محیط تخمیری, این است که اسید تولید شده در غلظت های بالا, اثر سو بر میکروارگانیسم ها داشته و تولید اسید را متوقف می کند. به طوری که فقط حدود نیمی از لاکتوز موجود در آب پنیر, به اسید لاکتیک تبدیل می شود. بنابراین برای بالا بردن راندمان عمل بایستی اسید تولید شده, همزمان با فرایند تخمیر از محیط عمل جدا شده و غلظت اسید در محیط از مقدار مشخصی زیادتر نشود. در این تحقیق برای حفظ حالت استریلیته محیط تخمیری, از فرایند جداسازی درجا توسط رزین های تبادل یونی تحت کنترل اتوماتیک pH استفاده شد. در مقایسه ای که بین فرایند بدون جداسازی با فرایند همراه با جداسازی درجا انجام گرفت, مقدار اسید تولید شده از 22 گرم بر لیتر به 43.7 گرم بر لیتر افزایش یافت. خلوص محصول با استفاده از پلاریمتر به اثبات رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عطایی، سیداحمد. (1379). تولید و جداسازی اسید لاکتیک نوع ال (+) از پساب صنایع پنیرسازی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 7(4)، 200-205. SID. https://sid.ir/paper/213/fa

    Vancouver: کپی

    عطایی سیداحمد. تولید و جداسازی اسید لاکتیک نوع ال (+) از پساب صنایع پنیرسازی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1379؛7(4):200-205. Available from: https://sid.ir/paper/213/fa

    IEEE: کپی

    سیداحمد عطایی، “تولید و جداسازی اسید لاکتیک نوع ال (+) از پساب صنایع پنیرسازی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 7، no. 4، pp. 200–205، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/213/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا