استفاده از ترکیبات طبیعی گیاهان با ویژگی ضد قارچی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغی به ویژه کنترل پوسیدگی آن ها رو به پیشرفت است. در این مطالعه، عصاره اکلیل کوهی و میخک با استفاده از حلال اتانول و اسانس گیاهان مذکور با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شد. تاثیر عصاره ها روی رشد قارچ بیماری زای Botrytis cinerea به روش غذای مسموم و اسانس ها در حالت تماسی (غذای مسموم) و نیز تدخینی در غلظت های مختلف از صفر تا 600 پی پی ام بررسی شد. عصاره اتانولی هر دو گیاه به کلی فاقد اثر قارچ ایستایی بود. اسانس میخک در روش غذای مسموم در غلظت 300 پی پی ام و در روش تدخینی در غلظت 450 و 600 پی پی ام فعالیت قارچ کشی از خود نشان داد. اسانس اکلیل کوهی در روش تدخینی در غلظت های 300، 450 و 600 پی پی ام فعالیت قارچ ایستایی داشت. در غلظت های مشابه، اسانس نسبت به عصاره، روش تدخینی نسبت به تماسی و فرآورده های گیاه میخک نسبت به اکلیل کوهی فعالیت ضد قارچی بالاتری نشان داد.