مقدمه: مطالعه حاضر با هدف بررسی کارآیی موج عصب جلدی – داخلی بازو برای بررسی ریشه اول پشتی (T1) انجام شد. این موج احتمالاً مانند موج حسی عصب جلدی داخلی ساعد میتواند در تمایز ضایعات طناب داخلی و تنه تحتانی از شبکه بازویی با ضایعات عصبی اولنار و بخش داخلی عصب مدیان کمک نماید.
روشها: در این پژوهش پس از تأیید سلامت ریشههای هشتم گردنی و اول پشتی (C8,T1) در تمام سیصد داوطلب، برای ثبت موج حسی عصب جلدی داخلی بازو، الکترود ثبات 2 سانتی متر بالاتر از اپی کندیل داخلی در سطح داخل بازو قرار داده شد و تحریک عصب از فاصله 10 سانتی متر بالاتر از محل ثبت در کناره داخلی بازو، در مسیر خطی که اپی کندیل داخلی را به اگزیلا وصل میکند درست در محل اتصال عضله کوراکوبراکیالیس به بازو، در کناره داخلی عضله دو سر بازویی انجام شد و در نهایت با استفاده از خصوصیات موج به دست آمده، هدایت عصبی در عصب مزبور مورد مطالعه قرار گرفت.
نتایج: در تمام افراد موج حسی عصب جلدی داخلی بازو به صورت یک موج دو فازی با فاز منفی اولیه به دست آمد زمان تأخیر 0.3±2 میلی ثانیه با حداقل 1.4 و حداکثر 2.6 میلی ثانیه بود. سرعت هدایت عصبی (Never Conduction Velocity) 4±61 با حداقل 53 و حداکثر 69 متر در ثانیه تعیین گردید.
بحث: این مطالعه نشان داد که میتوان موج حسی عصب به دست آورد. احتمال تداخل موج فوق با امواج ترکیبی Compound nerve action Potential اعصاب اولنار و مدیان مطرح میباشد. ولی با توجه به محل ثبت، شدت تحریک، دامنه تحریک و محل تحریک عصب، موج به دست آمده را مربوط به عصب جلدی داخلی بازو دانسته و پیشنهاد میکنیم به منظور بررسی ریشه اول پشتی (T1) ضایعات طناب داخلی و تنه تحتانی از آن استفاده شود.