Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نویسندگان: 

شاه بیک محمدعلی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    1-20
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    4479
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

در این تحقیق میزان حساسیت نارنگی های "پیج"، "انشو" و "یوسی" به گرما درمانی و اثرات قارچ کش، پوشش پلی اتیلن، گرما درمانی به تنهایی یا به صورت ترکیبی، بر عمر انباری چند رقم نارنگی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که در نارنگی "پیچ"، تیمار پوشش پلی اتیلن به تنهایی یا به همراه قارچ کش و یا گرمادرمانی به طور معنی داری (P<0.05) موجب جلوگیری از کاهش وزن نسبت به سایر تیمارها گردید. میوه ها در کلیه تیمارهایی که در آن از پوشش پلی اتیلن استفاده شده، دارای بافتی سفت و تازه بودند. تیمارهای قارچ کش، گرمادرمانی، یا ترکیبی از این تیمارها به طور معنی داری (P<0.05) موجب کاهش میزان کپک های آبی (Penicillium italicum) و سبز (P.digitatum) گردیدند، لیکن تفاوت معنی داری در بین تیمارهای قارچ کش و گرمادرمانی مشاهده نگردید. در سال اول، نسبت کل مواد جامد محلول بر اسید قابل تیتره (TSS/TA) در تیمار پوشش پلی اتیلن، بیشتر از سایر تیمارها بود، درحالیکه در سال دوم بیشترین نسبت TSS/TA در تیمار گرمادرمانی به همراه پوشش پلی اتیلن مشاهده شد. در نارنگی های "انشو" و "یونسی" نیز تیمار پوشش پلی اتیلن و یا به همراه سایر تیمارها، به طور معنی داری (P<0.05)  موجب جلوگیری از کاهش وزن میوه ها و حفظ سفتی بافت میوه ها گردید. تیمارهای گرمادرمانی، قارچ کش، یا ترکیبی از این دو تیمار با یکدیگر و یا ترکیب هر کدام از آنها با سایر تیمارها به طور معنی داری (P<0.05) موجب کاهش میزان بیماریهای پنیسیلیومی در مقایسه با تیمارهای شاهد و همچنین پوشش پلی اتیلن گردید، لیکن تفاوت معنی داری بین تیمارهای قارچ کش و گرمادرمانی مشاهده نشد. در نارنگی "انشو"، در سال اول نسبت TSS/TA به طور معنی داری (P<0.05) در تیمارهای پوشش پلی اتیلن و گرمادرمانی بالاتر بوده است، در حالیکه در سال دوم این نسبت در تیمارهای گرمادرمانی و گرمادرمانی به همراه قارچ کش زیادتر بوده است. در نارنگی "یونسی"، در سال اول نسبت TSS/TA در تیمار گرمادرمانی و در سال دوم در تیمار گرمادرمانی به همراه قارچ کش افزایش نشان داد. در نارنگی های "پیج" و "انشو" تیمار گرمادرمانی هیچ گونه اثر تخریبی بر روی پوست میوه ها نداشت لیکن در نارنگی "یونسی" گرمادرمانی موجب تولید لکه های قهوه ای در اطراف دم میوه ها گردید. بنابراین گرمادرمانی را در التیام صدمات حاصل از برداشت میوه و کنترل بیماریهای پنیسیلیومی در نارنگی های "پیج" و "انشو" در صورت رعایت کلیه توصیه های فنی می تواند به کار گرفته شده و جایگزین مناسبی برای قارچ کش معرفی گردد، در حالیکه نارنگی "یونسی" شدیدا به تیمار گرمادرمانی حساسیت نشان داده و برای این رقم نارنگی به هیچ وجه توصیه نمی شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 4479

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    21-32
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    838
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

استفاده از پوشش گیاهی به منظور حفاظت و پایداری سواحل رودخانه ها از جمله مسایلی است که از جنبه های علمی، فنی، اقتصادی و زیباسازی آن مورد توجه می باشد. این شیوه از جمله روشهایی است که به طور طبیعی قابلیت تجدید حیات و بازسازی خود را دارد. هدف از این تحقیق بررسی آزمایشگاهی میزان استهلاک انرژی موج توسط گیاه نی می باشد. تعداد کل آزمایشهای انجام شده در این تحقیق در حدود 80 مورد ‎‎آزمایش بر روی گیاه نی است. این تحقیق با استفاده از کانال موج با طول 8 متر، عرض 5/0 متر و ارتفاع 8/0 متر در آزمایشگاه هیدرولیک دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شده است. کلیه آزمایش ها با استفاده از امواج منظم انجام شده اند. امواج با طول موجهای0/1، 5/1، 0/2، 5/2، 3.0، 3.5 متر و ارتفاع متفاوت، در آب با عمق 5/0 متر به طرف نی ها رانده شده و عملکرد هیدرولیکی نی ها در مقابل امواج در فلوم موج مورد بررسی و نتایج مورد بحث و تحلیل قرار گرفته است.با انجام تحلیل ابعادی ابتدا روابطی بین پارامترها برقرار وسپس با توجه به نتایج حاصل از بررسی های آزمایشگاهی، معادله تجربی جهت تعیین ضریب عبور موج ارایه گردید است. آنگاه ضمن مقایسه این دست آورد با نتایج حل دقیق و همچنین اندازه گیری های آزمایشگاهی، میزان انطباق هر یک از نتایج با یکدیگر با استفاده از روش تطابق منحنی (Curve fitting) مشخص گردد. با توجه به نتایج حاصل از آزمایش های انجام شده و همچنین معادله تجربی ارایه شده در این تحقیق و مقایسه نتایج میتوان نتیجه گرفت که با افزایش طول بستر نی، ضریب عبور موج به صورت غیر خطی کاهش می یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 838

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    33-44
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1256
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

یک آزمایش فاکتوریل 4×4×7 در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار برای تعیین دامنه و بسامد ارتعاش مناسب که بیشترین درصد ریزش میوه و کمترین آسیب به درخت را داشت و ارقام مناسب برای برداشت ماشینی در هفت رقم بادام انجام شد. چهار سطح دامنه ارتعاش (10،20،30،40 میلی متر) و چهار سطح بسامد ارتعاش (10،15،20 و25 هرتز) در هفت رقم درخت بادام (شکوفه، نون پاریل، آذر، حریر، فرانیس،A200  وA230) مورد ارزیابی قرار گرفتند. درختان با استفاده از یک دستگاه تنه تکان، تکانده شدند. آزمون ها در ایستگاه تحقیقات باغبانی سهند وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی واقع در 35 کیلومتری جنوب غربی شهرستان تبریز به انجام رسید. تجزیه و تحلیل واریانس و مقایسه میانگین ها نشان داد که دامنه و بسامد ارتعاش و نوع رقم درخت بادام اثر معنی داری در ریزش میوه داشته و با افزایش دامنه یا بسامد ارتعاش میزان درصد ریزش میوه افزایش می یابد، بهترین درصد ریزش میوه در مدت کمتر از ده ثانیه با جابجایی 40 میلی متر و بسامد 20 هرتز بوده است. نتایج همچنین نشان داد که بیشترین میزان ریزش میوه برای رقم حریر و کمترین مقدار ریزش میوه برای رقم شکوفه حاصل گردید. به نظر می رسد رقم های حریر، فرانیس، نون پاریل و آذر برای برداشت مکانیکی مناسب می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1256

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    45-56
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1392
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

با توجه به اثرات سو تجمع نیترات و نیتریت در مواد غذایی بر سلامتی انسان، تاثیر طول مدت نگهداری و روش های فرآوری گوجه فرنگی رقم کورال بر تغییرات مقادیر نیترات و نیتریت محتوی آن بررسی گردید. برای این منظور آزمایشی در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در آزمایشگاه بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی به اجرا در آمد. در این مطالعه تاثیر حرارت دهی در هنگام تهیه رب و خشک کردن در هنگام تهیه برگه و زمان نگهداری گوجه فرنگی بر تغییرات دو ماده شیمیایی متذکره بررسی گردید. نیترات و نیتریت نمونه ها به طریق رنگ سنجی با تعیین شدت جذب نور ترکیب تشکیل شده از اختلاط نمک دی آزونیوم با سولفانیل آمید و عامل اتصال دهنده ان -1- نفتیل اتیلن دی آمین در طول موج 525 نانومتر محاسبه گردید. نتایج حاصله نشان داد که مقدار نیتریت کلیه نمونه های گوجه فرنگی کمتر از 5 و مقدار نیترات آنها 380 میلی گرم در کیلوگرم بوده است. در طول مدت نگهداری مقدار نیترات کاهش و مقدار نیتریت افزایش نشان داد. همچنین در اثر حرارت دادن آب گوجه فرنگی در زمان تهیه رب و نیز هنگام خشک کردن به ترتیب مقادیر نیترات 25 و 40 درصد کاهش و بر عکس نیتریت 69 و88 درصد افزایش نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1392

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    4
  • شماره: 

    15
  • صفحات: 

    57-72
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    1179
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

منحنی رطوبتی خاک و هدایت هیدرولیکی از ویژگیهای بنیادی خاک هستند که بیان کمی آنها برای مدل سازی جریان آب و انتقال املاح در بخش غیر اشباع خاک بسیار مهم است. به دلیل هزینه بری و زمان بر بودن اندازه گیری های مستقیم، روشهای غیر مستقیم جایگزینی مناسب برای تعیین این ویژگیها به شمار می آیند. یکی از این روشها، ایجاد توابع انتقالی خاک است که ویژگیهای دیریافت خاک را از طریق ویژگیهای زودیافت آن برآورد می کنند. از جهت دیگر، در مناطق خشک و نیمه خشک، گچ از اجزا مهم تشکیل دهنده خاک بوده که ویژگیهای فیزیکی آن را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این پژوهش، اشتقاق توابع انتقالی خاکهای گچی به منظور برآورد پارامترهای مدل وان گنوختن و معلم - وان گنوختن از ویژگیهای زودیافت خاک بوده است. به همین منظور، 35 نمونه خاک که بین 8/3 تا7/32 درصد گچ داشتند، از خاکهای گچی منطقه شرق اصفهان را انتخاب گردید. مقدار گچ به روش استون، جرم ویژه ظاهری به روش حجمی و منحنی رطوبتی خاک با استفاده از دستگاه صفحات فشاری اندازه گیری شد. گچ موجود در نمونه های خاک به وسیله شستشو با آب مقطر حذف گردید. توزیع اندازه ذرات در دو حالت با گچ، به روش پوشش با سولفات باریم و در حالت بدون گچ به روش هیدرومتری اندازه گیری شد. به منظور اشتیاق توابع انتقالی، متغیرهای زودیافت به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل توزیع اندازه ذرات، جرم ویژه ظاهری و مقدار گچ بوده است. درگروه دوم، متغیرهای جرم ویژه ظاهری، مقدار گچ، میانگین هندسی قطر ذرات و انحراف معیارها هندسی قطر ذرات خاک قرار داشته اند. برای اشتقاق توابع، از رگرسیون خطی چندگانه به روش گام به گام استفاده گردید. با استفاده از این دو گروه متغیر، دو نوع تابع انتقالی پارامتریک ایجاد گردید. مقایسه نتایج نشان داد که متغیرهای گروه اول برآوردی بهتر از پارامترهای مدل وان گنوختن و معلم - وان گنوختن دارند. آزمون مقایسه زوج ها برای نمونه های خاک پیش از حذف گچ و پس از آن نیز انجام شد. نتایج نشان داد که حذف گچ از نمونه های خاک موجب افزایش نگهداشت رطوبت در پتانسیل های ماتریک صفر، 10-، 33-، 100-، 300-، 500- و1500- کیلو پاسکال میشود. این افزایش رطوبت در سطح یک درصد معنی دار بوده است. همچنین، نتایج نشان داد که بین پارامترهای مدل وان گنوختن ومعلم - وان گنوختن پیش از حذف گچ پس از آن تفاوت قابل ملاحظه ای وجود داشته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1179

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button