زعفران یکی از مهم ترین گیاهان اقتصادی دنیا است که کاربرد دارویی فراوانی نیز دارد. سرده زعفران (Crocus L.) با حدود 90 گونه از تیره زنبقیان (Iridaceae) در نیمکره شمالی، به ویژه غرب آسیا و ایران پراکندگی دارد. تحقیق حاضر به منظور بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره قسمت های مختلف از زعفران مزروعی (C. sativus var. haussknechtii) از قبیل پوشش بنه، بنه، گل پوش و کلاله ی واریته ای بر روی برخی میکروارگانیسم های بیماری زا (Bacillus cereus, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Pseudomonas fluorescens, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus) می باشد. نمونه های گیاهی مورد نظر از چهار رویش گاه مختلف استان کرمانشاه جمع آوری و در هرباریوم دانشگاه رازی کرمانشاه شناسایی گردید. پس از آماده سازی مواد خام گیاهی، عصاره الکلی 4 قسمت مختلف این گیاهان (گل پوش، کلاله، غده و پوشش غده) به روش خیساندن (ماسراسیون) استخراج شد. آزمایشات میکروبی با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) در دو غلظت (0.128) میکروگرم در میلی لیتر (mg.ml-1) و (0.512) میکروگرم در میلی لیتر (mg.ml-1) به شیوه ی میکرو براث دایلوشن تعیین گردید. نتایج حاصل به کمک آزمون های آماری نشان داد که ارتباط معناداری (p>0.001) بین افزایش غلظت عصاره های الکلی گل پوش این گیاه و قطر هاله عدم رشد وجود دارد. بدین ترتیب که عصاره متانولی گل پوش نسبت به باکتری های انترکوک (0.128) میکروگرم در میلی لیتر (mg.ml-1) و در سالمونلاواستاف ائورئوس (0.512) میکروگرم در میلی لیتر، اثر بازدارندگی دارد. بر اساس یافته های این تحقیق عصاره الکلی قسمت های مختلف واریته ای زعفران مزروعی غیر از گل پوش (که خاصیت نسبتا خوبی از خود نشان داد)، خاصیت ضدمیکروبی از خود نشان ندادند. به این ترتیب گل پوش این نوع زعفران وحشی می تواند کاندیدای مناسبی برای بررسی های آزمایشگاهی باشد و جداسازی ترکیبات فعال موجود در آن برای دستیابی به داروهای ضد میکروبی، پیشنهاد می شود.