Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,084
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

688
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ساخت و ارزیابی دستگاه تک ساز ردیفی گل زعفران

صفحات

 صفحه شروع 361 | صفحه پایان 377

چکیده

 جداسازی کلاله از بقیه اجزای گل یکی از مهم ترین چالش ها در فرآیند تولید زعفران تجاری می باشد. مراحل جداسازی ماشینی کلاله از یک توده گل زعفران شامل: الف) تک سازی گل ها, ب) ردیف کردن گل ها, ج) برش دم (قسمت اضافی) گل ها و د) جداکردن گلبرگ و پرچم می باشد. در واقع بدون تک سازی و جدا کردن تک تک گل ها از هم, جداسازی ماشینی کلاله نمی تواند انجام شود. به دلیل اهمیت این مرحله از جداسازی گل زعفران در این تحقیق یک دستگاه دست ساز آزمایشی برای تنک سازی و ردیف کردن گل زعفران ساخته شد, به طوری که قابلیت کار و نصب با دستگاه های برش و جداسازی کلاله از گل و تبدیل به مقیاس صنعتی را نیز داشته باشد. برای این منظور از یک استوانه بردارنده برای تک سازی گل ها و از یک سطح شیب دار و نوار نقاله برای ردیف کردن گل های زعفران استفاده شد. دستگاه ساخته شده ازنقطه نظر بازده تک سازی و تلفات مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور از سه نوع گل زعفران (غنچه, باز دم کوتاه و دم بلند), سه سرعت دورانی استوانه بردارنده (6, 12 و 21.5 دور بر دقیقه), سه میزان مکش (30, 70 و 100 میلی متر جیوه) و چهار قطر داخلی سوراخ انگشتی های مکشی (2 تا 5 میلی متر) با سه تکرار استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که به طورکلی, بیش ترین بازده تک سازی برای گل های زعفران باز دم کوتاه برابر 75 درصد, در قطر سوراخ داخلی انگشتی های مکشی 5 میلی متر و میزان مکش 100 میلی متر جیوه در سرعت دورانی 6 دور بر دقیقه به دست می آید. برای ارزیابی عملکرد ردیف کردن گل زعفران, تعداد 100 عدد گل زعفران با طول 5 سانتی متر انتخاب شدند و در 5 تکرار آزمایش گردید که میانگین ردیف سازی با جهت صحیح گل ها برابر 84 درصد بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخشی، حامد، عباس پورفرد، محمدحسین، سعیدی راد، محمدحسین، آق خانی، محمدحسین، و پورباقر، رقیه. (1396). ساخت و ارزیابی دستگاه تک ساز ردیفی گل زعفران. زراعت و فناوری زعفران، 5(4 )، 361-377. SID. https://sid.ir/paper/247960/fa

    Vancouver: کپی

    بخشی حامد، عباس پورفرد محمدحسین، سعیدی راد محمدحسین، آق خانی محمدحسین، پورباقر رقیه. ساخت و ارزیابی دستگاه تک ساز ردیفی گل زعفران. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1396؛5(4 ):361-377. Available from: https://sid.ir/paper/247960/fa

    IEEE: کپی

    حامد بخشی، محمدحسین عباس پورفرد، محمدحسین سعیدی راد، محمدحسین آق خانی، و رقیه پورباقر، “ساخت و ارزیابی دستگاه تک ساز ردیفی گل زعفران،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 5، no. 4 ، pp. 361–377، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247960/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا