پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر مقادیر مختلف ویتامین نیاسین (B3) بر روی شاخص های خون و ایمنی بچه تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) پرورشی انجام گرفت. این پژوهش در مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی سد سنگر انجام شد. شش جیره غذایی شامل مقادیر 0، 10، 20، 30، 40 و 50 میلی گرم ویتامین B 3 در هر کیلوگرم غذای خشک، به مدت 8 هفته برای تغذیه ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شد. 90 قطعه ماهی استرلیاد با وزن متوسط 50 گرم به 18 وان فایبرگلاس معرفی شد. ماهیان روزانه به میزان 5 درصد وزن بدن تغذیه شدند. جهت نمونه برداری، 3 ماهی از هر تیمار انتخاب و از ساقه دمی خون گیری انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده بین شاخص های خونی گلبول قرمز، گلبول سفید، هموگلوبین، هماتوکریت و حجم متوسط گلبول قرمز از لحاظ آماری اختلاف معنی داری مشاهده شد (P<0.05). اما در شاخص های MCH، MCHC، لمفوسیت، مونوسیت، ائوزینوفیل اختلاف معنی داری مشاهده نشد (P>0.05). در بین شاخص های ایمنی از جمله IgM و لیزوزیم اختلاف معنی دار مشاهده شد (P<0.05). افزودن 20 میلی گرم ویتامین نیاسین در هر کیلوگرم غذا اثر مطلوبی روی شاخص های خونی از جمله هموگلوبین و هماتوکریت داشت. همچنین نتایج نشان داد که ویتامین نیاسین به میزان 30 میلی گرم در کیلوگرم بر روی IgM و لیزوزیم تاثیر مثبت داشت. در تیمار 30 میلی گرم در کیلوگرم نیاسین هر دو شاخص IgM و لیزوزیم افزایش پیدا کردند. با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه پیشنهاد می شود جهت افزایش ایمنی از دز 30 میلی گرم در کیلوگرم استفاده شود.