مقدمه: لپتین، پروتئین تولیدی از ژن ob است که توسط سلول های بافت چربی تولید می شود. نقش اصلی لپتین تنظیم اشتها و میزان مصرف انرژی است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات چربی جیره بر مقادیر سرمی لپتین و T3 و اثرات متقابل این هورمون است. روش بررسی: در این تحقیق 18 سر موش نر پس از دو هفته تغذیه با جیره معمول به دو گروه تقسیم شدند. به مدت سه هفته، گروه کنترل جیره معمول را دریافت کردند در حالی که گروه دیگر جیره حاوی چربی بالا دریافت نمودند که از اضافه نمودن 2.5 درصد روغن زیتون، 1 درصد کلسترول و0.2 درصد اسیدکولیک به دست آمد. سپس از موش ها خونگیری به عمل آمد. غلظت سرمی لپتین و T3 به ترتیب به روش الایزا و رادیو ایمونواسی اندازه گیری شدند. تری گلیسرید و کلسترول نمونه ها با استفاده از روش های استاندارد شیمیایی سنجش شد. چربی محوطه بطنی نیز توزین گردید. معنی دار بودن اختلاف پارامترهای سنجش شده بین گروه های مختلف با آزمون آماری t و معنی دار بودن ارتباط و وابستگی مقادیر کمی به دست آمده در گروه های مختلف با آزمون Pearson تعیین شد.نتایج: وزن چربی محوطه بطنی، غلظت سرمی تری گلیسرید و کلسترول در گروه دریافت کننده جیره حاوی چربی بالا به ترتیب 108%، 59% و 107% بیشتر از گروه کنترل بود ((P<0.001. ارتباط آماری معنی دار مستقیمی بین وزن چربی محوطه بطنی و غلظت سرمی لپتین در هر دو گروه کنترل و دریافت کننده جیره حاوی چربی بالا مشاهده گردید (P=0.002 ,r=0.87) و ((P=0.001 ,r=0.89 مقادیر سرمی لپتین و T3 در گروه دریافت کننده جیره حاوی چربی بالا واجد ارتباط معنی دار معکوس بودند (P=0.001 ,r=0.67) نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده اثرات جیره حاوی چربی بالا بر ارتباط متقابل لپتین و T3 است.