مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

880
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جیره حاوی چربی بر غلظت سرمی و ارتباط متقابل لپتین و هورمون های تیروئیدی در موش

صفحات

 صفحه شروع 428 | صفحه پایان 435

چکیده

 مقدمه: لپتین, پروتئین تولیدی از ژن ob است که توسط سلول های بافت چربی تولید می شود. نقش اصلی لپتین تنظیم اشتها و میزان مصرف انرژی است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات چربی جیره بر مقادیر سرمی لپتین و T3  و اثرات متقابل این هورمون است. روش بررسی: در این تحقیق 18 سر موش نر پس از دو هفته تغذیه با جیره معمول به دو گروه تقسیم شدند. به مدت سه هفته, گروه کنترل جیره معمول را دریافت کردند در حالی که گروه دیگر جیره حاوی چربی بالا دریافت نمودند که از اضافه نمودن 2.5 درصد روغن زیتون, 1 درصد کلسترول و0.2  درصد اسیدکولیک به دست آمد. سپس از موش ها خونگیری به عمل آمد. غلظت سرمی لپتین و T3 به ترتیب به روش الایزا و رادیو ایمونواسی اندازه گیری شدند. تری گلیسرید و کلسترول نمونه ها با استفاده از روش های استاندارد شیمیایی سنجش شد. چربی محوطه بطنی نیز توزین گردید. معنی دار بودن اختلاف پارامترهای سنجش شده بین گروه های مختلف با آزمون آماری t و معنی دار بودن ارتباط و وابستگی مقادیر کمی به دست آمده در گروه های مختلف با آزمون Pearson تعیین شد.نتایج: وزن چربی محوطه بطنی, غلظت سرمی تری گلیسرید و کلسترول در گروه دریافت کننده جیره حاوی چربی بالا به ترتیب 108%, 59% و 107% بیشتر از گروه کنترل بود ((P<0.001. ارتباط آماری معنی دار مستقیمی بین وزن چربی محوطه بطنی و غلظت سرمی لپتین در هر دو گروه کنترل و دریافت کننده جیره حاوی چربی بالا مشاهده گردید (P=0.002 ,r=0.87) و ((P=0.001 ,r=0.89 مقادیر سرمی لپتین و T3 در گروه دریافت کننده جیره حاوی چربی بالا واجد ارتباط معنی دار معکوس بودند (P=0.001 ,r=0.67) نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده اثرات جیره حاوی چربی بالا بر ارتباط متقابل لپتین و T3 است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورجعفر، مهرداد، محبی، عبدالناصر، نظیفی، سعید، و تراکمه سامانی، سولماز. (1389). اثرات جیره حاوی چربی بر غلظت سرمی و ارتباط متقابل لپتین و هورمون های تیروئیدی در موش. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 18(5 (پیاپی 74))، 428-435. SID. https://sid.ir/paper/36397/fa

    Vancouver: کپی

    پورجعفر مهرداد، محبی عبدالناصر، نظیفی سعید، تراکمه سامانی سولماز. اثرات جیره حاوی چربی بر غلظت سرمی و ارتباط متقابل لپتین و هورمون های تیروئیدی در موش. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1389؛18(5 (پیاپی 74)):428-435. Available from: https://sid.ir/paper/36397/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد پورجعفر، عبدالناصر محبی، سعید نظیفی، و سولماز تراکمه سامانی، “اثرات جیره حاوی چربی بر غلظت سرمی و ارتباط متقابل لپتین و هورمون های تیروئیدی در موش،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 18، no. 5 (پیاپی 74)، pp. 428–435، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36397/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button