این تحقیق باهدف ارزیابی مقاومت در برابر آنتی بیوتیک های مراکز تکثیر میگوی سفید غربی بر باکتری ویبریوهای بیماری زا انجام شد. است. در ایران مهم ترین باکتری های آسیب رسان به مزارع پرورش میگو گونه های ویبریو است. در استان بوشهر نیز به علت کارائی مصرف بالایی که آنتی بیوتیک های اریترومایسین استرپتومایسین اکسی تتراسایکلین و تری میتوپریم در بیماری های باکتریایی دارند به عنوان گونه های مورد تحقیق انتخاب شدند. باکتری های بیماری زای ویبریو هاروی و ویبریو آلجینولیتیکوس از مراکز تکثیر جدا شدند و با استفاده از روش دیسک دیفیوژن به تعیین مقاومت باکتری های پرداخته شد. جداسازی باکتری ها و شناسایی به روش بیوشیمیایی و تست های بیولوژیک و مقایسه نتایجpH و دماهای مختلف بررسی شدند. هر سه باکتری ویبریو هاروی جداسازی شده در سه مرکز تکثیر A, B, C نسبت به آنتی بیوتیک اریترومایسین به ترتیب نیمه حساس، مقاوم و حساس بودند. نسبت به آنتی بیوتیک تری متیوپریم هر سه باکتری حساس بودند. ویبریو آلجینولیتیکوس جداسازی شده از سه مرکز تکثیر نسبت به استرپتومایسین مقاوم بودند. ولی باکتری جداسازی شده از مرکز C نسبت به اریترومایسین نیمه حساس و دو باکتری مرکز Aو B مقاوم بود. نتایج نشان می دهد که بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به استرپتومایسین در مرحله اول و سپس اریترومایسین در مرحله بعد دیده می شود. نتایج نشان داد در pH 6 عملکرد آنتی بیوتیک های مورد مطالعه پایین بوده و و با افزایش pH به 7 این میزان افزایش می یابد. مقاومت آنتی بیوتیکی با درجه حرارت نیز اختلاف معنی داری را نشان داد (95/0>P). تجزیه و تحلیل نشان می دهد درجه حرارت 35 درجه سانتی گراد مناسبترین درجه حرارت، برای باکتری های ویبریو است. ارزیابی نیز در آبزی پروری، با چالش های فراوانی درگیر است. به ویژه این که ارزیابی آنتی بیوتیک ها یکی از عناصر حساس در سلامت جامعه است.