زمینه اختلالات تیروئید از جمله بحث برانگیزترین عوارض دیابت به شمار می رود. با توجه به قابلیت گیاه شقایق کوهی در کاهش قندخون، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف خوراکی عصاره آبی-اتانولی شقایق کوهی و گلیبن کلامید بر هورمون های T3 و T4 سرمی در موش های صحرایی دیابتی شده با آلوکسان در مقایسه با موش های سالم انجام پذیرفت. مواد و روش ها در این مطالعه تجربی، 56 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی به هفت گروه 8 تایی تقسیم شدند که شامل: شاهد سالم، سالم تیمار با عصاره شقایق کوهی با دوزهای 250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم، شاهد دیابتی، دیابتی تیمار با عصاره با دوزهای 250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم و دیابتی تیمار با گلیبن کلامید با دوز 5 میکروگرم بر کیلوگرم. دیابت با کمک تزریق داخل صفاقی تک دوز آلوکسان القاء گردید. پس از دوره سی روزه تیمار، نمونه های خون جمع آوری و غلظت سرمی T3 و T4 اندازه گیری و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت. یافته ها سطوح سرمی هورمون ها در گروه شاهد دیابتی نسبت به گروه شاهد سالم کاهش معنی داری داشته است (001/0>P). میانگین هورمون T3 در گروه دیابتی تیمار با عصاره 250 به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد دیابتی بود (001/0>P). همچنین میانگین T4 در گروه تیمار با عصاره 250 به طور معنی داری بیشتر از گروه دیابتی تیمار با دارو مشاهده شد (047/0=P). نتیجه گیری عصاره شقایق کوهی می تواند عامل بهبود سطح سرمی T3 و T4 در مبتلایان به دیابت باشد. به منظور تعیین دقیق عوامل این بهبودی، مطالعات بیشتر بر روی ترکیبات اصلی این گیاه همچون گلوسین توصیه می گردد.