هدف از این تحقیق بررسی اثر هم افزایی سویه های پروبیوتیک بومی جدا شده از دستگاه گوارش طیور با عصاره گیاهی در سلامت مخاط دستگاه گوارش (میکروفلور روده) و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی بود. در این مطالعه اثر دو نوع پروبیوتیک (داخلی و خارجی)، فیتوبیوتیک (عصاره آویشن)، پروفیت (مخلوطی از عصاره آویشن و پروبیوتیک داخلی) و آنتی بیوتیک بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمایی خون، سیستم ایمنی و خصوصیات لاشه 336 قطعه جوجه گوشتی یک-روزه در 6 تیمار و 4 تکرار در قالب طرح کاکلا تصادفی بررسی شد. جیره های آزمایشی از روز اول تا پایان دوره در اختیار جوجه ها قرار گرفت. جیره های آزمایشی از روز اول تا پایان دوره در اختیار جوجه ها قرار گرفت. نتایج آنالیز آماری نشان داد که افزودن پروفیت و هر دو نوع پروبیوتیک به جیره پایه جوجه های آزمایشی منجر به کاهش مصرف خوراک در مقایسه با تیمار شاهد و تیمار حاوی آنتی بیوتیک شد که اختلاف آن به لحاظ آماری معنی دار بود (05/0≥ p). تمامی تیمارهای افزودنی سبب افزایش وزن نسبی بافت های لنفاوی طحال و بورس شدند. تیمارهای حاوی پروبیوتیک و پروفیت افزایش وزن بالاتری در مقایسه با تیمار حاوی فیتوبیوتیک (آویشن) داشتند که اختلاف آن به لحاظ آماری معنی دار است (05/0≥ p). تیمارهای مختلف آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد موجب بهبود ضریب تبدیل شد که اختلاف آن به لحاظ آماری معنی دار بود (05/0≥ p). افزودنی های خوراکی استفاده شده در این آزمایش منجر به بهبود عملکرد جوجه های گوشتی شد و در آینده می توانند به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها در تغذیه طیور معرفی شوند.