امروزه تکنیک های کشت بافت گیاهی به عنوان ابزار مفیدی برای ایجاد تنوع ژنتیکی به منظور بهنژادی محصولات کشاورزی و همچنین تولید گیاهان عاری از ویروس به کار می روند. هدف از این پژوهش ارائه یک روش مؤثر بر کالوس زایی و باززایی در گیاه سیب زمینی می باشد. این تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. در این تحقیق به منظور ایجاد کالوس، ریزنمونه های مختلف (ساقه، برگ و غده) سه رقم سیب زمینی (سانته، آگریا و مارفونا) روی محیط کشت MS حاوی غلظت های مختلف 2-4, D، NAA، IAA، IBA و پیکلورام به تنهایی و به همراه کینتین و BAP قرار داده شدند. محیط کشت MS حاوی 2 میلی گرم در لیتر 2-4, D با غلظت های مختلف کینتین به عنوان بهترین محیط های کشت کالوس زایی انتخاب شدند. واکنش سه رقم سیب زمینی به محیط کشت القاء کالوس متفاوت بود بدین صورت که رقم مارفونا بیشترین و رقم سانته کمترین میزان کالوس زایی را در کلیه محیط های کشت القاء کالوس داشتند. کالوس ها به طور مطلوب روی محیط کشت MS حاوی 3 میلی گرم در لیتر 2-4, D و 5/0 میلی گرم در لیتر اسید جیبرلیک باززا و در محیط حاوی 2 میلی گرم در لیتر IBA ریشه دار شدند.