مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جیبرلین بر محتوای رنگیزه های فتوسنتزی، پرولین، فنل و فلاونوئید در گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 889 | صفحه پایان 901

چکیده

 تنش شوری یکی از عمده ترین موانع برای رشد و تولید موفق محصول در گیاهان است. عوامل هورمونی مانند جیبرلین به عنوان تنظیم کننده رشد گیاهی می تواند اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی متفاوتی در گیاهان تحت تنش شوری ایفا کنند. در پژوهش حاضر اثر غلظت های مختلف کلرید سدیم (صفر, 30, 60, 90 و120 میلی مولار) و جیبرلین (صفر و 100 میکروگرم در لیتر) بر محتوای رنگیزه های فتوسنتزی, پرولین, مالون دی آلدهید, فنل و فلاونوئید در گیاه مرزه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل های aو b با افزایش غلظت های شوری و کاربرد جیبرلین کاهش می یابد. در مقابل شوری میزان پرولین, فنل کل و فلاونوئید را در گیاهان مرزه تحت تنش به طور معنی داری نسبت به نمونه شاهد افزایش داد. در برهم کنش شوری و جیبرلین نیز میزان این ترکیبات نسبت به شاهد و تیمارهای ساده شوری افزایش معنی داری را نشان داد. میزان تجمع مالون دی آلدهید که میزان تخریب و پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی را نشان می دهد نیز با افزایش غلظت کلریدسدیم افزایش معنی داری نسبت به نمونه شاهد داشت ولی با اضافه کردن 100 میکروگرم در لیتر جیبرلین به تیمارهای شوری میزان تجمع آن کاهش یافت که این نشان می دهد جیبرلین آثار منفی نمک بر پراکسیداسیون لیپیدهای غشاء را کم کرده و بدین ترتیب باعث افزایش مقاومت گیاهان به شرایط تنش شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروزه، رعنا، خاوری نژاد، رمضان علی، نجفی، فرزانه، و سعادتمند، سارا. (1397). اثرات جیبرلین بر محتوای رنگیزه های فتوسنتزی, پرولین, فنل و فلاونوئید در گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تنش شوری. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 31(4 )، 889-901. SID. https://sid.ir/paper/394888/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزه رعنا، خاوری نژاد رمضان علی، نجفی فرزانه، سعادتمند سارا. اثرات جیبرلین بر محتوای رنگیزه های فتوسنتزی, پرولین, فنل و فلاونوئید در گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تنش شوری. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1397؛31(4 ):889-901. Available from: https://sid.ir/paper/394888/fa

    IEEE: کپی

    رعنا فیروزه، رمضان علی خاوری نژاد، فرزانه نجفی، و سارا سعادتمند، “اثرات جیبرلین بر محتوای رنگیزه های فتوسنتزی, پرولین, فنل و فلاونوئید در گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تنش شوری،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 31، no. 4 ، pp. 889–901، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394888/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button