مقدمه: الگوی مناسب رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل و درمان دیابت دارد. امروزه، مطالعات نشان می دهد که غذاهای خاص مانند میوه، سبزیجات و کیفیت کربوهیدرات های دریافتی از قبیل فیبر بالا، شاخص گلیسمی کم و مصرف دانه کامل غلات، با کاهش خطر دیابت نوع 2 همراه هستند. هدف از پژوهش حاضر تعیین الگوهای غذایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و ارتباط ان با شاخص توده بدن (BMI) بود. مواد و روش ها: مطالعه مقطعی روی 384 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. شرکت کنندگان از بین افراد مراجعه کننده به دیابت کلینیک شهر زابل به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه که شامل اطلاعات دموگرافیک و آنتروپومتریک بود جمع آوری شد. برای جمع آوری مواد غذایی مورد استفاده شرکت کنندگان از پرسشنامه نیمه کمی FFQ استفاده شد. یافته ها توسط نرم افزار SPSS ver. 19 آنالیز شدند. یافته ها: سه الگوی اصلی رژیم غذایی شامل الگوی غذایی سالم، سنتی و پرپروتئین شناسایی شد. الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتری از وزن و BMI همراه است (p<0. 05). ارتباط آماری بین الگوی رژیم غذایی سنتی و پروتئین با شاخص های آنتروپومتریک یافت نشد(p>0. 05). نتیجه گیری: الگوی رژیم غذایی همراه با خطر افزایش وزن و BMI است. از سویی اصلاح الگوی رژیم غذایی و پیروی از یک الگوی غذایی سالم، بر شاخص های آنتروپومتریک تاثیر دارد و می تواند برای کنترل دبابت نوع 2 بکار رود.