زمینه و هدف: کاربرد گسترده داروهای شیمیایی جهت درمان و کنترل بیماری های مزمن و عفونی و هم چنین سرطان کولون سبب افزایش تقاضا برای مواد دارویی و نگه دارنده طبیعی و ایمن شده است. بنابراین هدف از این پژوهش تعیین گروه های عاملی ترکیبات تشکیل دهنده، میزان فنول و فلاوونویید کل، توانایی رادیکال گیرندگی، فعالیت ضدمیکروبی و برهم کنش عصاره آبی شیشه شور (Callistemon citrinus) با آنتی بیوتیک های رایج درمانی و اثر سمیت سلولی آن بر رده سلولی HT29 بود. مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، حضور گروه های عاملی ترکیبات تشکیل دهنده عصاره آبی شیشه شور با کمک Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) بررسی گردید. توانایی گیرندگی رادیکال های آزاد، میزان فنول و فلاوونویید کل، فعالیت ضدمیکروبی و برهم کنش عصاره آبی شیشه شور با آنتی بیوتیک های کلرامفنیکل و جنتامایسین و میزان زنده مانی رده سلولی HT29 تحت غلظت های مختلف عصاره با آزمون MTT (3-[4, 5-dimethylthiazol-2-yl]-2, 5 diphenyl tetrazolium bromide) بررسی شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Duncan تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: عصاره آبی شیشه شور فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی بر باکتری های اشرشیا کلی، سودوموناس ایروژینوزا، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس اوریوس و لیستریا اینوکوا نشان داد. میزان مهارکنندگی رادیکال های آزاد در محدوده 33/51-68/71 درصد بود. وجود گروه های C-C و OH ترکیبات پلی فنولی عصاره توسط FTIR تایید شد. غلظت های مختلف عصاره رشد سلول HT29 را نسبت به گروه کنترل بعد از 24 ساعت کاهش داد (05/0P<). نتیجه گیری: عصاره آبی شیشه شور دارای فعالیت ضدمیکروبی، پتانسیل آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی بر رده سلولی HT29 بود. بنابراین، استفاده از عصاره آبی شیشه شور در صنایع داروسازی و غذایی پیشنهاد می گردد.