Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    1-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    252
  • دانلود: 

    448
چکیده: 

مقدمه: ژلاتین یک محصول فرعی حیوانی است که از هیدرولیز نسبی بافت کلاژن بخش های مختلف بدن حیوانات به دست می آید؛ بنابراین تعیین حلیت نوع ماهی یا آبزی استفاده شده در ژلاتین، ویتامین های محلول در چربی، اسیدهای چرب غیراشباع و محصولات حاوی آن ها برای برخی مذاهب اسلامی ضروری است. امروزه در بسیاری از محصولات ژلاتینی، به ویژه مکمل ها و کپسول های ژلاتینی وارداتی به ایران، از ژلاتین گونه های مختلف خرچنگ، گربه ماهی و ماهی مرکب استفاده می شود که تاکنون روشی برای شناسایی آن ها گزارش نشده است. روش کار: براساس مطالعات بیوانفورماتیکی و ژن های موجود در پایگاه های اطلاعاتی، پرایمرهای اختصاصی برای ردیابی کیفی خرچنگ، گربه ماهی و ماهی مرکب در کپسول های ژلاتینی و مکمل ها طراحی شدند. سپس بهینه سازی روش PCR انجام شد. نهایتاً DNA استخراج شده از پرایمرهای اختصاصی هریک از گونه ها تکثیر و بر روی ژل آگارز رویت شد. یافته ها: بهینه سازی واکنش PCR برای پرایمرهای اختصاصی خرچنگ، گربه ماهی و ماهی مرکب انجام و به ترتیب باندهای 147، 124 و 112 جفت بازی بر روی ژل آگارز رؤیت شد. اختصاصیت، پایداری و تکرارپذیری روش برای هر جفت پرایمر بررسی شد. سپس PCR با DNA های استخراج شده از کپسول های ژلاتینی و پرایمرها انجام شد. همچنین، توالی یابی باند تکثیر شده با پرایمرهای عمومی آبزیان نیز نتایج فوق را تائید کرد. نتیجه: در این مطالعه برای اولین بار با روش PCR و با استفاده از پرایمرهای طراحی شده اختصاصی در مدت زمانی کوتاه می توان ردیابی کیفی خرچنگ، گربه ماهی و ماهی مرکب را در ژلاتین یا محصولات حاوی آن نظیر کپسول های ژلاتینی، مکمل ها و کلاژن قبل از ورود به کشور انجام داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 252

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 448 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    12-30
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    239
  • دانلود: 

    443
چکیده: 

یکی از مسائل مهم نظام انسانی در تمام حیطه ها، مسئله تربیت است. به همین علت تمامی مکاتب انسان شناسی به دنبال تبیین موازین تربیتی خود هستند. دین مبین اسلام نیز از این قاعده مستثنا نبوده و با نزول قرآن و ارسال رسل به دنبال تربیت حقیقی بوده است. دراین بین، قرآن به عنوان کتاب نازل شده از جانب خداوند، بهترین کتاب برای این مهم است که در تمامی جنبه های زندگی قانون تربیتی دارد. یکی از آن جنبه ها، خوردن و آشامیدن است. هدف این پژوهش این است که با بررسی آیات داله بر حرمت و یا حلیت اکل، به اصول تربیتی مربوط به این حیطه پرداخته شود که در جایگاه خود بسیار مهم و حیاتی هستند. بدین صورت که ابتدا این آیات استخراج شده و در مرحله بعد با توجه به استفاده سیاقی که از مفاهیم موجود درآیات می توان برداشت کرد، اصول تربیتی مربوط به خوردن و آشامیدن، از این آیات برداشت شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 239

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 443 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    31-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    373
  • دانلود: 

    896
چکیده: 

قرآن، معجزه ابدی حضرت محمد (ص)، در تمامی اعصار و ادوار پاسخگوی همه نیازهای جامعه بشری است. هدف از این مطالعه، مقایسه ی نظرات قرآن پیرامون بندپایان با نتایج علمی و بهداشتی دوره معاصر است. بندپایانی که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در آیات و یا قصص قرآنی به آن ها اشاره شده است. این بخش ها استخراج و سپس هرکدام، منطبق بر کتب تفسیر و حقایق علمی، تفسیر شده اند. و همچنین به اهمیت بهداشتی بعضی از بندپایان و زنبورعسل با توجه به ترجمه و تفاسیر، پرداخته شده است. خداوند در قرآن از 9 بندپا نامبرده است که ازجمله آن ها زنبورعسل است که آن را حلال و شفابخش عنوان کرده است. نام این بندپایان با مقاصد مختلف و با برهان و دلیل برای انسان استفاده شده است؛ مثلاً در موضوعات نزول عذاب بر کافران، تشبیه حالات انسان در قیامت، برقراری ارتباط بندپایان با انسان، اثبات نبود آگاهی جنّیان از غیب، وحی بر موجودات غیر از انسان، ناتوانی معبودهای غیرحقیقی، خوراکی حلال، نام بندپایان به کاررفته است. دراین بین، از بندپایان بیشتر به عنوان مثال استفاده شده است. این نکته گفته شود که ریشه عقل در قرآن 49 بار به کاررفته و بر تعقل تأکید شده است. بعد از قرن ها در قرآن حقایقی در مسائل بهداشتی و پزشکی مانند بیماری های طاعون، مالاریا و یا لارو درمانی زخم های مزمن، اشاره شده است که هم اکنون از طریق علم و نتایج علمی دوره معاصر به واقعیت نزدیک شده اند. جوانب مختلف آفرینش حیوانات به ویژه بندپایان، بخش قابل توجهی از آیات قرآنی را تشکیل می دهند. بنابراین انسان ها از این منظر نیز می توانند، بهره ببرند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 373

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 896 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

محمودی اکبر

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    49-64
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    434
  • دانلود: 

    521
چکیده: 

علامت بازرگانی حلال از مسائل نوپدید است که در این مقاله برای نخستین بار با روش تحقیق توصیفی تحلیلی انتقادی و اسناد کتابخانه ای و میدانی بررسی فقهی می شود. نشان حلال، برند و گواهی بازرگانی است که جهت تضمین حلیت محصولات مصرفی برای مرکزهای تجاری و صنعتی از سوی برخی مرکزهای معتبر صادر می شود. این نشان موجب ظن به حلیت محصولات شده و ازآن جایی که از مسائل نو پدید بوده و در متون شرعی یافت نمی شود، از مصادیق ابزارهایی است که موجب ظنون مطلق به حساب می شود، ازاین رو تنها درنزد قائلان به اعتبار ظنون مطلق اعتبار دارد. نشان حلال از امارات معتبر شرعی است که درصورت عدم احراز جعلی بودن آن بر محصولات و عدم تعارض آن با ادله دیگر اعتبار دارد. این اعتبار عمومیت داشته و فرقی ندارد که مرکز تولیدکننده محصولات مسلمان یا کافر باشد و فروشنده محصولات مسلمان یا کافر باشد و بازار فروش آن متعلق به مسلمانان یا کافران باشد. این نشان بر قاعده عدم تذکیه و استصحاب عدم تذکیه مقدم است. درصورت تعارض علم مصرف کننده با نشان، علم مصرف کننده مقدم است، زیرا قطع بر ظن برتری دارد. در فرض تعارض بینه با نشان، بینه مقدم است، زیرا در کشف از واقع قوی تر از نشان است. در هنگام تعارض خبر واحد با نشان، بنابر قول به ظن خاص بودن خبر واحد و تقدم ظن خاص بر ظن مطلق، خبر واحد مقدم است و بنابر قول به ظن مطلق بودن خبر واحد یا ظن خاص بودن آن و برابری ظن خاص با ظن مطلق، هردو از اعتبار ساقط شده و باید براساس اصول عملی اقدام کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 434

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 521 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    65-80
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    417
  • دانلود: 

    537
چکیده: 

پوشش یکی از نیازهای اولیه بشری است و در زندگی فردی و اجتماعی او تاثیرگذار است. انسان در فطرت خود، ویژگی هایی همچون زیبایی خواهی، میل به امنیت و آرامش دارد و به دنبال رضایتمندی از خود است. از طرفی، او در تعاملات اجتماعی خود نیازمند امنیت، آرامش، دیده شدن، تایید شدن و به طور کل رضایتمندی اجتماعی است. شاخص های پوشش می تواند به عنوان متغیرهای اصلی در این زمینه نقش مثبت یا منفی ایفا کند. برندهای مختلفی در زمینه صنعت پوشاک با توجه به این نیازهای فردی و اجتماعی بشر، اقدام به طراحی، تولید و عرضه لباس می کنند. پوشاک حلال به عنوان یکی از برندهای مطرح در دنیا، با دارا بودن شاخص های ویژه که سلامت معنوی را بر سلامت ظاهری ترجیح می دهد، اثرات مثبت فراوانی در کیفیت افزایی و بالابردن شاخص های سلامت معنوی در جامعه دارد. روش تحقیق در این مقاله کتابخانه ای و میدانی است. ابزارهای تحقیق عبارتند از پرسشنامه کتبی، مشاهده، مصاحبه شفاهی و مطالعه کتابخانه ای. نتایج تحقیق نشان می دهد پوشاک حلال، به دلیل میل فطری بشر به امنیت، آرامش، رضایتمندی روانی، زیبایی خواهی و میل به زیبا بودن و در عین حال سلامت فردی و اجتماعی، به سرعت می تواند مورد اقبال و توجه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان پوشاک قرار گیرد و به عنوان یک صنعت پیشرو در جهان عرض اندام کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 417

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 537 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    81-91
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    393
  • دانلود: 

    464
چکیده: 

مقدمه: رادیکال های آزاد با ایجاد تنش های اکسیداتیو در بیماری های مزمن مثل سرطان، آترواسکلروز، دیابت و همچنین در فرآیند پیری درگیر می شوند. آنتی اکسیدان ها بهترین راه مقابله با رادیکال های آزاد و گیاهان منابعی سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند. ماءالشعیر یک نوشیدنی غیر الکلی می باشد که در نسل جوان در کشورهای اسلامی مصرف فراوانی دارد و بدلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانیو توتال فنولی مورد توجه می باشد. هدف: این مطالعه جهت اندازه گیری میزان توتال فنول و فعالیت آنتی اکسیدانی ماءالشعیر های موجود در بازار تهران طراحی گردید. روش بررسی: در این مطالعه 123 نمونه از ماءالشعیرهای موجود در بازار تهران (داخلی و وارداتی) تهیه گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی توسط روش FRAP (Ferric Reducing Ability of Plasma) و محتوای فنولیک کل به کمک معرف فولین سیکالتو و توسط دستگاه اسپکتروفوتومتر اندازه گیری شد. با استفاده از منحنی استاندارد اسید گالیک غلظت کل ترکیبات فنولیک مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: بیشترین محتوای آنتی اکسیدان تام و توتال فنول در ماءالشعیر شماره 2 به ترتیب µ g/ml4/29 و µ g/ml 5/80 بود. کمترین محتوای آنتی اکسیدان تام و توتال فنول در ماءالشعیر شماره 6 به ترتیب µ g/ml 1/33 و µ g/ml1/19 بود. میزان توتال فنول و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در نمونه های داخلی و وارداتی تفاوت معنی داری با هم داشتند و نمونه های وارداتی محتوای آنتی اکسیدانی بالاتری داشتند. محتوای توتال فنولی ماءالشعیرهای داخلی در محدوده ی 4/18-1/10 میکرومولار و ماءالشعیرهای وارداتی در محدوده ی 4/33-1/58 میکرومولار بود. اما این دو گروه از نظر محتوای آنتی اکسیدانی تفاوت معنی داری با هم نداشتند. با مقایسه ی ماءالشعیرهای مالت دار کلاسیک و ماالشعیر های با طعم های مختلف مشاهده شد که محتوای توتال فنول و آنتی اکسیدان تام در نمونه های مالت دار کلاسیک بیشتر بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان می دهد ماءالشعیرهای مالت کلاسیک به عنوان منبع بالقوه آنتی اکسیدان و توتال فنول می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 393

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 464 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button