تحقیق حاضر به منظور ارایه روشی مناسب برای تشخیص رنگ محصولات کشاورزی مانند گوجه فرنگی، سیب، فلفل دلمه ای، و پرتقال بر اساس ویژگی های بازتاب نور از سطح محصول و ایجاد تصویر از آن است. به این منظور، طرحی مناسب از یک سیستم تشخیص رنگ برای تفکیک رنگ قرمز از سبز و سایر رنگ ها ارایه شد. این سیستم شامل هد اپتیک حسگر رنگ و مدار پردازش الکترونیکی تشخیص رنگ است. آزمایش حسگر فوتوکانداکتیو انتخاب شده به عنوان یکی از اجزای هد اپتیک، نسبت به رنگ های مختلف در فواصل مختلف شی تا حسگر، نشان داد که مقاومت حسگر مورد نظر برای رنگ های آبی و سبز بیش از سفید، زرد، و قرمز است و این اختلاف با افزایش فاصله شی رنگ از حسگر بیشتر می شود. با تغییر مقاومت پتانسیومتر، می توان سیستم را برای تشخیص رنگ های دیگر تنظیم کرد. بنابراین، سیستم طراحی شده به راحتی قابل استفاده برای تفکیک گوجه فرنگی های قرمز از سبز، زرد، و سفید؛ پرتقال نارنجی از سبز؛ سیب قرمز از زرد و سبز و غیره است. آزمایش های انجام شده به منظور بررسی عملکرد سیستم و تاثیر عوامل محصول و شدت نور محیط همچنین اندازه و شکل محصول بر دقت تشخیص، رنگ سیستم، نشان داد که اثر تک تک این پارامترها و اثر متقابل آنها بر دقت تشخیص معنی دار نیست و سیستم قادر است در شرایط متفاوت، رنگ را تشخیص دهد.