Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    21
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1140
  • دانلود: 

    228
چکیده: 

تحقیق حاضر به منظور ارایه روشی مناسب برای تشخیص رنگ محصولات کشاورزی مانند گوجه فرنگی، سیب، فلفل دلمه ای، و پرتقال بر اساس ویژگی های بازتاب نور از سطح محصول و ایجاد تصویر از آن است. به این منظور، طرحی مناسب از یک سیستم تشخیص رنگ برای تفکیک رنگ قرمز از سبز و سایر رنگ ها ارایه شد. این سیستم شامل هد اپتیک حسگر رنگ و مدار پردازش الکترونیکی تشخیص رنگ است. آزمایش حسگر فوتوکانداکتیو انتخاب شده به عنوان یکی از اجزای هد اپتیک، نسبت به رنگ های مختلف در فواصل مختلف شی تا حسگر، نشان داد که مقاومت حسگر مورد نظر برای رنگ های آبی و سبز بیش از سفید، زرد، و قرمز است و این اختلاف با افزایش فاصله شی رنگ از حسگر بیشتر می شود. با تغییر مقاومت پتانسیومتر، می توان سیستم را برای تشخیص رنگ های دیگر تنظیم کرد. بنابراین، سیستم طراحی شده به راحتی قابل استفاده برای تفکیک گوجه فرنگی های قرمز از سبز، زرد، و سفید؛ پرتقال نارنجی از سبز؛ سیب قرمز از زرد و سبز و غیره است. آزمایش های انجام شده به منظور بررسی عملکرد سیستم و تاثیر عوامل محصول و شدت نور محیط همچنین اندازه و شکل محصول بر دقت تشخیص، رنگ سیستم، نشان داد که اثر تک تک این پارامترها و اثر متقابل آنها بر دقت تشخیص معنی دار نیست و سیستم قادر است در شرایط متفاوت، رنگ را تشخیص دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1140

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 228 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    21
  • صفحات: 

    13-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    811
  • دانلود: 

    136
چکیده: 

تبخیر از سطح خاک نقش مهمی در بیلان آبی طبیعت دارد به طوری که بخش عمده بارندگی و آب آبیاری در نواحی خشک و نیمه خشک از طریق تبخیر از سطح خاک تلف می شود. در این گونه نواحی، مناطقی با سطح ایستابی بالا وجود دارد که با تبخیر از سطح خاک، تجمع املاح در سطح خاک نیز به وقوع می پیوندد. بنابراین تبخیر از سطح خاک نه تنها باعث اتلاف رطوبت، بلکه موجب شور شدن خاک نیز می شود. مشکل اصلی در برآورد دقیق تبخیر غیرماندگار در شرایط مزرعه ای، نبود روابط ساده با حداقل اطلاعات مورد نیاز برای لحاظ کردن تلفات آب در مدلهای بیلان آب است. هدف اصلی از این مطالعه ارایه روشی ساده، برای محاسبه تبخیر از سطح خاک لخت در مناطق خشک و نیمه خشک با سطح ایستابی عمیق است. در این روش از منحنی رطوبتی خاک، منحنی رطوبت - عمق و حرکت یک بعدی غیرماندگار استفاده و میزان صحت پیش بینی آن با شرایط واقعی منطقه تعیین شد. در مناطقی که سطح ایستابی عمیق است، به دلیل مشکل بودن شبیه سازی شرایط مرزی پایین دست، استفاده از مدل فیزیکی ناممکن است. با استفاده از مدل بیلان آب در مناطق مختلف و با توجه به وضع موجود و روند تغییرات، پارامترهای کاربردی این مدل تعیین شد. با استفاده از این پارامترها مقدار تبخیر نهایی برای مناطق کرج، تربت حیدریه، و مشهد به ترتیب 174، 116، و 297 میلیمتر در دوره های زمانی 20، 44، و 62 روزه در ماه های تیر 1382، شهریور و مهرماه 1381، مرداد و شهریور 1381 تخمین زده شد. در این بررسی از روش شیب هیدرولیکی صفر با شرایط اولیه و مرزی حاکم بر فرایند تبخیر، که مرز زیرین آن عمق نامحدود است، استفاده شد. به این منظور منحنی رطوبت - عمق در صحرا با نمونه برداری رسم شد و با توجه به تعیین پارامترهای فیزیکی خاک در آزمایشگاه و مشخص شدن پتانسیل ماتریک از روی منحنی رطوبتی خاک و موقعیت مکانی آن، منحنی پتانسیل هیدرولیکی - عمق رسم و با استفاده از این منحنی و منحنی فوق، عمق تبخیر و مقدار تبخیر نهایی محاسبه شد. مقادیر تبخیر در مناطق فوق به ترتیب 182، 117، و 297 میلیمتر برای دوره های مورد نظر بود. اختلاف نتایج به دست آمده از مدل بیلان آب با روش شیب هیدرولیکی صفر کمتر از پنج درصد در این مناطق است. این مقدار اختلاف در آزمایش های صحرایی اهمیت چندانی ندارد و تطابق خوبی بین نتایج وجود دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 811

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 136 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    21
  • صفحات: 

    27-36
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    966
  • دانلود: 

    224
چکیده: 

در این تحقیق تاثیر سه عامل اصلی درصد استخراج آرد، روش مخلوط کردن خمیر، و نوع افزودنی بر کیفیت نان بربری صنعتی بررسی شد. گندم M-V-17 با درهای استخراج 89، 86، 84 و 81 با استفاده از آسیاب آزمایشگاهی آرد شد. ویژگی های فارینوگرافی آردهای تهیه شده، به تنهایی و همراه با افزودنی های گلیسریل مونواستئارات و سدیم استئارویل -2- لاکتیلات بررسی شد. نتایج نشان داد که با کاهش درصد استخراج؛ ویژگی های رئولوژیک خمیر به لحاظ فارینوگرام مطلوب تر می شوند و افزودن مواد فوق سبب بهتر شدن ویژگی های فارینوگرافی آرد می شود. در مرحله بعد، با استفاده از آردها و افزودنی های فوق به کمک مخلوط کن اسپیرال با 3 روش مخلوط کردن، خمیر و نان پخته شد. نتایج آزمون حسی نان نشان داد که با افزایش درصد استخراج، رنگ پوسته و مغز نان تیره تر و امتیاز کلی نان حاصل کمتر می شود. همچنین روش و زمان مخلوط کردن با دورهای کند و تند برای تهیه خمیر یکدست و صاف با مخلوط کن مارپیچی می تواند گسترش لازم و مناسب را در مواد اولیه و آرد ایجاد کند و سبب شود که نان حاصل کیفیت قابل قبولی داشته باشد. افزودن گلیسریل مونو استئارات در حدود 0.5 درصد می تواند به طور موثر زمان بیاتی تمام نمونه ها را به تعویق اندازد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 966

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 224 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    21
  • صفحات: 

    37-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    603
  • دانلود: 

    112
چکیده: 

تراکم خاک که به مرور زمان و در اثر عوامل طبیعی و تردد ماشین ایجاد می شود از عوامل محدود کننده عملکرد و رشد محصول است. برطرف کردن تراکم خاک در لایه های زیرین با زیرشکنی خاک و تعیین دور مناسب آبیاری می تواند به میزان قابل توجهی از کاهش عملکرد ذرت بکاهد و سوددهی و امکان توسعه بیشتر این گیاه زراعی را فراهم کند. به منظور مطالعه تاثیر دورهای آبیاری و زیرشکنی بر عملکرد ذرت، آزمایشی به صورت کرت های یک بار خرد شده و در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی میاندوآب با بافت خاک لومی سیلتی به اجرا در آمد. دورهای آبیاری به عنوان فاکتورهای اصلی در سطوح 11، 14، 17، و 21 روز و تیمار زیرشکنی خاک به عنوان فاکتور فرعی در سطوح زیرشکنی به عمق های 55 و 45 سانتی متر و بدون زیرشکنی در سالهای 1378 و 1379 اجرا شد. برای ارزیابی تاثیر عوامل مورد مطالعه بر ذرت، صفات عملکرد، وزن هزار دانه، ASI، طول بلال، ارتفاع بوته، تعداد دانه در ردیف، و درصد پوشش سبز اندازه گیری شد. اثر دور آبیاری بر صفات عملکرد، طول بلال، ارتفاع بوته، تعداد دانه در ردیف و درصد پوشش سبز در سطح احتمال یک درصد معنی دار شده است. اثر زیرشکنی خاک بر صفات عملکرد، وزن هزار دانه و فاصله زمانی ظهور گل تا گرده افشانی (ASI) در سطح احتمال یک درصد معنی دار است. اثر متقابل دور آبیاری و زیرشکنی بر صفات وزن هزار دانه، طول بلال و ارتفاع بوته در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. تیمار آبیاری 11 روزه با 13 تن در هکتار بیشترین عملکرد را در بین تیمارهای آبیاری داشت و تیمار زیرشکنی خاک در عمق های 55 و 45 سانتیمتر با عملکردهای 11.4 و 11.3 تن در هکتار هر دو مشترکا بهترین تیمار زیرشکنی خاک بودند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 603

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 112 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    21
  • صفحات: 

    61-64
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    602
  • دانلود: 

    109
چکیده: 

کاربرد مجدد فاضلابها و پساب حاصل از تصفیه آنها برای مصارف غیرخانگی مانند آبیاری محصولات کشاورزی، به علت نیاز روز افزون به آب (بویژه در مناطق خشک و نیمه خشکی نظیر (ایران)، روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. به علاوه، وجود مواد غذایی مورد نیاز گیاه همچون ازت در این قبیل آبها، به افزایش حاصلخیزی اراضی کمک نموده و در نتیجه تقلیل مصرف کود، به کاهش هزینه های عمده جاری در فعالیتهای کشاورزی منجر می شود. در عین حال با توجه به آلایندگی بالقوه و تحرک ترکیبات نیتراته در خاک، در صورت عدم دقت می تواند آلودگی آبهای زیرزمینی و منابع آب سطحی را در نتیجه نفوذ عمقی و تخلیه زه آبهای کشاورزی به منابع آب سطحی در پی داشته باشد. از این نظر به منظور بررسی میزان و نحوه انتقال انواع ترکیبات ازته به زیر عمق توسعه ریشه ها در نتیجه آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب، در قالب تحقیقات لایسیمتری به مدت دو سال از فاضلاب خانگی خام و پساب تصفیه شده شهرک اکباتان برای آبیاری سبزیجاتی از قبیل گوجه فرنگی، جعفری و هویج استفاده شد. این تحقیق با منظور نمودن آب چاه به عنوان تیمار شاهد و بهره گیری از آزمایش آماری فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی به اجرا درآمد. نتایج بدست آمده بیانگر آن است که میزان انتقال ازت به عمق خاک در نتیجه کاربرد فاضلاب خام بین 33.75-12.93 درصد و در پساب تصفیه شده، بین 38.17-23.30 درصد غلظت ازت ورودی در نوسان بود، ضمن آنکه با محاسبه بیلان جرمی، درصد حذف جرمی ازت مابین 98.9-96.6 به دست آمد. حداکثر غلظت ازت نیتراته در طول مدت دو سال آزمایش، در زه آب خروجی از لایسیمترهای مورد آبیاری با فاضلاب خام و به میزان 12 میلی گرم بر لیتر مشاهده شد که این میزان، بسیار کمتر از مقدار مجاز در استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران جهت تخلیه پسابها به آبهای سطحی (50 میلی گرم بر لیتر) می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 602

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 109 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    21
  • صفحات: 

    65-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1047
  • دانلود: 

    198
چکیده: 

امروزه سیب زمینی یکی از عمده ترین مواد غذایی مردم را تشکیل می دهد. مصرف سرانه آن در ایران روز به روز در حال افزایش است و از این رو تحقیق روی این ماده غذایی اهمیت ویژه ای دارد. در این تحقیق روی سه واریته عمده در استان خراسان به نامهای دیامانت، آئولا، و دراگا تحقیقی جامع اجرا شد. در قالب یک طرح آماری فاکتوری، ابتدا از یک منطقه تولید کننده سیب زمینی در شمال استان خراسان 36 مزرعه انتخاب و هر واریته از 12 مزرعه برداشت شد. آزمونهای میزان پروتئین، ماده خشک، نشاسته، قندهای کاهنده، خاکستر و وزن مخصوص اجرا و نتایج با نرم افزار SPSS 9.0 آنالیز شد. نتایج نشان داد که از میان سه واریته گفته شده در این طرح آئولا، با داشتن بیشترین میزان ماده خشک و نشاسته برای کاربرد در صنایع فرآوری مناسب تر است و از آن برای تهیه انواع چیپس، خلال، فرنچ فرایز و استخراج نشاسته می توان استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1047

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 198 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    5
  • شماره: 

    21
  • صفحات: 

    81-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    473
  • دانلود: 

    117
چکیده: 

در سالهای اخیر، سدهای پاره سنگی برای مدیریت حوزه و کنترل سیل مورد توجه قرار گرفته است. مزیت مهم این نوع سازه ها علاوه بر بخش هیدرولیکی، در سازگاری کامل آنها با طبیعت و محیط زیست است. جریانهای سیلابی معمولا بار رسوب بالایی دارند و به علت طبیعت نفوذپذیری سد پاره سنگی از درون آن تراوش وجود خواهد داشت. در شرایطی که گرادیان جریان داخلی سد پاره سنگی بیش از مقدار بحرانی باشد رسوبات درون آن حرکت می کنند و انتقال خواهند یافت. اگر میزان انتقال رسوبات بیشتر از ظرفیت انتقال رسوب رودخانه در پایین دست باشد رسوبگذاری و اگر کمتر باشد فرسایش اتفاق می افتد. لذا تعیین شرایط انتقال رسوب در این نوع سدها اهمیت دارد. با استفاده از رابطه انتقال رسوب در جریانات آرام و مدل یک بعدی جریان، مدلی برای انتقال رسوب در جریانات متلاطم سنگدانه ای به دست آمد. در مدل پیشنهادی، ضریب معادله گرادیان بحرانی از راه آنالیز ابعادی به دست آمد. برای تعیین ضرایب مدل، از داده های آزمایشگاهی استفاده شد. روی نمونه ای از سد پاره سنگی با مقطع مستطیل شکل به طول 600 و ارتفاع و عرض 300 میلیمتر در فلوم آزمایشگاهی با استفاده از سنگدانه هایی به قطر متوسط 14.5 و 21 میلیمتر و رسوباتی به قطر متوسط 0.256، 0.362 و 0.512 میلیمتر آزمایشهایی اجرا شد. محدوده دبیهای مورد استفاده بین 5 تا 13 لیتر بر ثانیه است. نتایج مدل، تطابق خوبی با داده های آزمایشگاهی نشان می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 473

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 117 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button