در این تحقیق به منظور بررسی اثرات کارگاههای پرورش ماهی قزل آلا بر کیفیت آب رودخانه هراز، سه کارگاه تکثیر و پرورش ماهی انتخاب و طی ماه های اسفند، خرداد و تیر، سه بار در دو نوبت صبح و بعدازظهر از آب ورودی و خروجی کارگاهها نمونه برداری شد و پارامترهای pH, EC DO و BOD5 توسط دستگاه DO سنج و مواد مغذی شامل آمونیوم، نیتریت، نیترات و اورتوفسفات بوسیله دستگاه یون کروماتوگراف(HPLC) با دتکتور CDD-6AV اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از آنالیزها نشان داد که دامنه اختلاف پارامترها در آب ورودی و خروجی برایDO از 0.15 تا 3.92 میلی گرم در لیتر، pH از 0.02 تا 0.32، EC از 1 تا 31 میکروزیمنتس در سانتیمتر، BOD5 از 0.12 تا 1.91 میلی گرم در لیتر، آمونیم از 0.05 تا 0.69 میلی گرم در لیتر و نیترات از 0.09 تا 0.67 میلی گرم در لیتر متغیر بوده و غلظت نیتریت و اورتوفسفات در حد تشخیص دستگاه نبود. در این مطالعه همبستگی معنی داری بین تراکم آبزی پروری و غلظت آمونیم مشاهده گردید.