در این تحقیق سرشاخه های هوایی و گلدار گیاه بومادران Achillea wilhelmsii در اوایل خرداد ماه از منطقه خوی جمع آوری و روغن اسانسی آن به روش تقطیر با آب با استفاده از طرح کلونجر و بازده 0.27 درصد استخراج گردید. جداسازی و شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS انجام گرفت. تعداد 40 ترکیب در اسانس گیاه مورد مطالعه شناسایی گردید که به ترتیب کامفور (32.3 درصد)، 1 و 8- سینئول (21.12 درصد)، لینالول (7.21 درصد) و آلفا- پینن (5.25 درصد) از مهمترین ترکیبات موثره اسانس گیاه بودند. بخش عمده ترکیبات شناسایی شده را منوترپن ها تشکیل می دادند. بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس گیاه علیه سه گونه از باکتری های گرم مثبت و منفی به روش حفر چاهک انجام گرفت. نتایج نشان داد که سه باکتری S. epidermidis, Shigella flexnery و Escherichia. coli با قطر هاله های 28-17 میلی متر در برابر اسانس حساس بوده، در حالی که باکتری های Salmonella typhi, S. saprophiticus و S.aureus با قطر هاله های 13-11 میلی متر از حساسیت حدواسطی برخوردار بودند.