زمینه و هدف: روغن بادام دارای ترکیباتی از قبیل، اسید اولئیک، اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3، 6، 9 و ویتامین E می باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر تزریق داخل هیپوکامپی روغن بادام بر حافظه و یادگیری احترازی غیر فعال در موش های صحرایی نر بالغ بود.روش بررسی: در این مطالعه تجربی تعداد 56 سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به 8 گروه مساوی شامل، کنترل، سرم فیزیولوژی دریافت کننده 0.5، 1 و 2 میکروگرم و 4 گروه روغن بادام دریافت کننده 1.5, 1, 0.5 و 2 میکروگرم تقسیم شدند. به جز گروه کنترل در بقیه گروه ها جراحی و کانول گذاری با دستگاه استریوتاکس در ناحیه CA1 سمت چپ صورت گرفت. یک هفته بعد از بهبودی گروه ها با شاتل باکس آموزش داده شدند و بلافاصله بعد از آموزش دوزهای مختلف، سرم فیزیولوژی و روغن بادام از طریق کانول به ناحیه CA1 تزریق شدند، سپس حافظه و یادگیری گروه ها پس از 48 ساعت ارزیابی گردید. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: روغن بادام با دوزهای 1.5, 1, 0.5 و 2 میکروگرم به طور معنی داری حافظه و یادگیری احترازی غیر فعال را افزایش داد (p<0.05)، اما سرم فیزیولوژی تاثیر معنی داری در حافظه و یادگیری احترازی غیر فعال نداشت (p>0.05). نتیجه گیری: روغن بادام به عنوان یک استروئید، بر حافظه و یادگیری تاثیر داشته و باعث تقویت حافظه و یادگیری می شود.