زمینه و هدف: ترکیب اسیدهای چرب پلاسما، در افراد هیپرتری گلیسریدمی مبتلا به چاقی و یا افزایش وزن، افزایش می یابد. در این مطالعه ترکیب اسیدهای چرب پلاسما در افراد هیپرتری گلیسریدمی چاق و یا افرادی که افزایش وزن داشتند، با ژنوتیپهای مختلف FABP2 مورد مطالعه قرار گرفت.روش کار: پلی مورفیسم ژن FABP2 و PPARa در 46 فرد هیپرتری گلیسریدمی (33 مرد و 13 زن) بین سنین 25 تا 60 سال ارجاع شده به مرکز بیماریهای غدد و متابولیسم بیمارستان شریعتی از مهر تا اسفند 1386 در تهران با روش PCR-RFLP تعیین شد. با استفاده از نمونه خون ناشتا (بعد از 14 ساعت ناشتا بودن) شاخص های چربی خون با روش آنزیمی، فتومتری و توربیدومتری وترکیب اسیدهای چرب پلاسما با روش رنگ نگاری (Gas Choromatography) اندازه گیری شد. وزن و قد اندازه گیری و BMI محاسبه گردید.نتایج: ارتباطی مثبت و به لحاظ آماری معنی دار بین سطوح اسیدهای چرب چنداشباع نشده w - 6, (PUFA) و w - 3 و اسیدهای چرب تام پلاسما با پلی مورفیسم پروتئین FABP2 وجود داشت (p<0.001) به استثناء اسیدهای چرب w - 3 پلاسما، اختلاف معنی دار آماری، بین ترکیب اسیدهای چرب پلاسما با پلی مورفیسم ژن PPARa وجود نداشت.نتیجه گیری: در افراد هیپرتری گلیسریدمی چاق و یا مبتلا به اضافه وزن ترکیب اسیدهای چرب پلاسما در حاملین Thr54 نسبت به حاملین Ala54 در ژنوتیپ FABP2 و در حاملین Val162 نسبت به حاملین Lue162 در ژنوتیپ PPARaمتفاوت می باشد. سطوح برخی از اسیدهای چرب در حاملین Thr54 و Val162 نسبت به حاملین Ala54 و Lue162 بیشتر و سطوح برخی دیگر از اسیدهای چرب کمتر می باشد. لیکن بالا بودن سطوح SFAو PUFAو w-6 و w-3 و اسیدهای چرب تام پلاسما در حاملین Thr54 نسبت به حاملین Ala54 بیشتر و نافذتر می باشد.