مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

113
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

416
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره ی هیدرو الکلی جوزهندی Myristica fragrans و فلفل سفیدPiper nigrum به عنوان ماده ی بی هوش کننده بر شاخص های خونی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 30

چکیده

 پژوهش حاضر سال 1398 باهدف مطالعه ی تاثیر عصاره ی هیدرو الکلی جوز هندی Myristica fragrans و فلفل سفید Piper nigrum بر شاخص های خونی ماهی کپور معمولی, با مقادیر 2, 4, 6 و 8 و 10 گرم در لیتر جهت بی هوشی 72 عدد ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 33/3 ±,45/34 گرم انجام گرفت. برای هر عصاره تعداد 30 ماهی در نظر گرفته و یک گروه 12 تایی از ماهیان به عنوان شاهد تحت تاثیر هیچ یک از عصاره ها قرار نگرفتند. خون گیری از ماهیان در حین بی هوشی و 24 ساعت بعد از هوشیاری ماهیان انجام و شاخص های خونی شامل تعداد گلبول های سفید و قرمز و مقدار هموگلوبین و هماتوکریت اندازه گیری شدند. مقادیر فوق الذکر از عصاره ی هیدرو الکلی جوز هندی و فلفل سفید در مدت زمان از دست دادن تعادل (شروع بی هوشی), بی هوشی کامل و مدت زمان بازگشت هوشیاری, اختلاف معنی داری را نشان دادند (05/0p), اما در مورد گلبول های سفید که مقدار آن در حین بی هوشی و 24 ساعت بعد از بی هوشی به ترتیب, 31/1 ±,74/ 10 و 22/1 ±,30/9 بود, اختلاف معنی دار در 24 ساعت بعد از بی هوشی نسبت به گروه شاهد مشاهده گردید (05/0p), ولی در تعداد گلبول های سفید در 24 ساعت بعد از بی هوشی و در هماتوکریت و هموگلوبین در حین بی هوشی نسبت به شاهد اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاکباز، محسن، محمدی زاده، فلورا، بحری، امیرهوشنگ، نخبه زارع، دلارام، و طلا، مریم. (1400). بررسی تاثیر عصاره ی هیدرو الکلی جوزهندی Myristica fragrans و فلفل سفیدPiper nigrum به عنوان ماده ی بی هوش کننده بر شاخص های خونی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio. اکوبیولوژی تالاب (تالاب)، 13(48 )، 23-30. SID. https://sid.ir/paper/1032491/fa

    Vancouver: کپی

    پاکباز محسن، محمدی زاده فلورا، بحری امیرهوشنگ، نخبه زارع دلارام، طلا مریم. بررسی تاثیر عصاره ی هیدرو الکلی جوزهندی Myristica fragrans و فلفل سفیدPiper nigrum به عنوان ماده ی بی هوش کننده بر شاخص های خونی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio. اکوبیولوژی تالاب (تالاب)[Internet]. 1400؛13(48 ):23-30. Available from: https://sid.ir/paper/1032491/fa

    IEEE: کپی

    محسن پاکباز، فلورا محمدی زاده، امیرهوشنگ بحری، دلارام نخبه زارع، و مریم طلا، “بررسی تاثیر عصاره ی هیدرو الکلی جوزهندی Myristica fragrans و فلفل سفیدPiper nigrum به عنوان ماده ی بی هوش کننده بر شاخص های خونی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio،” اکوبیولوژی تالاب (تالاب)، vol. 13، no. 48 ، pp. 23–30، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1032491/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button