مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

302
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

317
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نان در تغذیه و فرهنگ ایرانیان باستان

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 74

کلیدواژه

چکیده

نان و غلات بخش مهمی از رژیم غذایی ایرانیان باستان را تشکیل می داد. ارزش غذایی بالای نان باعث شده بود که نان در فرهنگ مردم ایران نیز از جایگاه برجسته ای برخوردار باشد. علی رغم چنین اهمیتی پژوهش های اندکی در ارتباط با نان در ایران باستان انجام شده است. سوال اینجاست نان در تغذیه و فرهنگ ایرانیان باستان چه جایگاهی داشته و شکل ظاهری و فرایند پخت آن چگونه بوده است؟ هدف این پژوهش مطالعه جایگاه فرهنگی و غذایی نان و شناخت انواع آن از نظر غلات مصرفی, شکل و تکنیک پخت در ایران باستان است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی است و داده های باستان شناسی, منابع تاریخی و متون دینی و اساطیری برجای مانده از ایران باستان جهت نیل به اهداف پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. همچنین روش هایی که با تکیه بر مطالعات زبان شناسی برای پخت نان در ایران باستان پیشنهاد شده بود با روش پخت برخی نان های سنتی در ایران کنونی تطبیق داده شد. نتایج مطالعه نشان داد که غلات مهمترین ماده مصرفی برای پخت نان در ایران باستان بود. دو پیشرفت مهم در فرایند پخت نان, یعنی استفاده از خمیرمایه برای عمل آوردن خمیر و استفاده از تنور برای پخت نان, در ایران باستان رخ داد, اما روش های قبلی برای عمل آوری خمیر و پخت نان به طور کامل کنار گذاشته نشد؛ در نتیجه ایرانیان هم نان فطیر و هم نان خمیر مایه ای می خوردند و با آن که استفاده از تنور, تولید نان در مقیاس وسیع را ممکن ساخته بود, روش قدیمی پخت نان بر خاکستر داغ همچنان استفاده می شد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی پور، طاهره. (1400). نان در تغذیه و فرهنگ ایرانیان باستان. جستارهای باستان ‌شناسی ایران پیش از اسلام، 6(2 (پیاپی 12) )، 61-74. SID. https://sid.ir/paper/1035657/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی پور طاهره. نان در تغذیه و فرهنگ ایرانیان باستان. جستارهای باستان ‌شناسی ایران پیش از اسلام[Internet]. 1400؛6(2 (پیاپی 12) ):61-74. Available from: https://sid.ir/paper/1035657/fa

    IEEE: کپی

    طاهره عزیزی پور، “نان در تغذیه و فرهنگ ایرانیان باستان،” جستارهای باستان ‌شناسی ایران پیش از اسلام، vol. 6، no. 2 (پیاپی 12) ، pp. 61–74، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1035657/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button