مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

899
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر غلظت نفت در تصفیه پساب های نفتی شور به وسیله فرایند اسمز مستقیم

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 78

چکیده

 عمده ترین پساب صنایع نفت و گاز, آب همراه آن است که تصفیه آن به منظور کاهش حجم و فراهم کردن شرایط مناسب برای کاربردهایی همچون کشاورزی مورد توجه است. از آنجا که فناوری های غشائی نقش مهمی در جداسازی ترکیبات محلول و قطرات روغن امولسیونی دارند, از فرایند غشایی اسمز مستقیم (FO) برای کاهش حجم این پساب استفاده شد. این فرایند, با استفاده از غشای تخت سلولزی تجاری در یک سامانه آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. شار آب در غلظت های مختلف شوری و نفت سنجیده شد و مورفولوژی و آبدوستی غشا پس از شار آب مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش غلظت نمک های معدنی معمول در آب همراه, از صفر تا 20 میلی گرم در لیتر, شار آب از 11 به 6/6 لیتر در مترمربع در ساعت کاهش یافت. این کاهش به دلیل افزایش فشار اسمزی خوراک است. در حضور 1000 و 3000 میلی گرم در لیتر نفت در خوراک آب دیونیزه, افزایش ویسکوزیته و چسبیدن قطرات نفت بر سطح غشا باعث کاهش 12 و 15 درصدی شار آب نسبت به شار آب دیونیزه شد. با اضافه کردن نفت به آب همراه با غلظت های مختلف نمک, کاهش بیشتر شار آب مشاهده شد که این کاهش به دلیل افزایش فشار اسمزی خوراک و همچنین تغییر شرایط امولسیون نفت-آب در حضور نمک بود. حضور نمک باعث افزایش کشش سطحی محلول و در نتیجه انعقاد قطرات نفت و گرفتگی بیشتر در غشا شد که در زمان های طولانی منجر به کاهش شار می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی زاده، راضیه، لطیفی، سیدمهدی، پنداشته، علیرضا، و شکراله زاده، سهیلا. (1397). بررسی اثر غلظت نفت در تصفیه پساب های نفتی شور به وسیله فرایند اسمز مستقیم. آب و فاضلاب، 29(6 )، 65-78. SID. https://sid.ir/paper/104108/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی زاده راضیه، لطیفی سیدمهدی، پنداشته علیرضا، شکراله زاده سهیلا. بررسی اثر غلظت نفت در تصفیه پساب های نفتی شور به وسیله فرایند اسمز مستقیم. آب و فاضلاب[Internet]. 1397؛29(6 ):65-78. Available from: https://sid.ir/paper/104108/fa

    IEEE: کپی

    راضیه احمدی زاده، سیدمهدی لطیفی، علیرضا پنداشته، و سهیلا شکراله زاده، “بررسی اثر غلظت نفت در تصفیه پساب های نفتی شور به وسیله فرایند اسمز مستقیم،” آب و فاضلاب، vol. 29، no. 6 ، pp. 65–78، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104108/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button