مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,087
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه .Diplotaenia cachrydifolia Boiss به عنوان عامل ضد کیفیت علوفه در دو حالت سبز و خشک

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 91

چکیده

 اسانس قسمتهای هوایی گیاه گرز .Diplotaenia cachrydifolia Boiss.) در دو حالت سبز و خشک از نظر میزان و درصد ترکیبهای موجود در آن, مورد بررسی قرار گرفت تا علت غیر خوش خوراک بودن و سمیت آن در حالت سبز و خوش خوراک شدن آن برای دام در حالت خشک, مشخص شود. استخراج اسانس به روش تقطیر با آب انجام شد. اسانس استخراج شده توسط دستگاه گاز گروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) بررسی و سپس اجزای آن شناسایی گردید. بر اساس نتایج بدست آمده, بازده اسانس در حالت سبز 2.7% و در حالت خشک 0.4% بود. در حالت سبز, 18 ترکیب (91.4%) در اسانس شناسایی شد که لیمونن (49.6%), سیس- بتا-اوسیمن (12.6%), دیل آپیول (10.8%) و آلفا-فلاندرن (4.3%) ترکیبهای عمده بودند. در حالت خشک 17 ترکیب (91.6%) شناسایی گردید که ترکیبهای عمده را لیمونن (50.7%), دیل آپیول (18.3%), سیس-بتا-اوسیمن (10.3%) و آلفا-پینن (4.1%) تشکیل می دادند. بر اساس نتایج حاصل شده, بالا بودن میزان اسانس یکی از عوامل کاهنده خوش خوراکی گیاه در حالت سبز می باشد. همچنین ترکیبهای بتا-میرسن و آلفا-فلاندرن که دارای عوارض مضر بیولوژیکی هستند و مقدارشان در حالت خشک کاهش نشان داد, به عنوان ترکیبهای ضد کیفیت معرفی می شوند. در مجموع, بالا بودن میزان اسانس گیاه و بعضی ترکیبهای موجود در اسانس می توانند از عوامل ضد کیفیت, به حساب آیند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آذرنیوند، حسین، علی خواه اصل، مرضیه، ارزانی، حسین، امین، غلامرضا، جعفری، محمد، و موسوی، سیدسعید. (1388). بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه .Diplotaenia cachrydifolia Boiss به عنوان عامل ضد کیفیت علوفه در دو حالت سبز و خشک. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(1 (پیاپی 43))، 85-91. SID. https://sid.ir/paper/104689/fa

    Vancouver: کپی

    آذرنیوند حسین، علی خواه اصل مرضیه، ارزانی حسین، امین غلامرضا، جعفری محمد، موسوی سیدسعید. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه .Diplotaenia cachrydifolia Boiss به عنوان عامل ضد کیفیت علوفه در دو حالت سبز و خشک. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1388؛25(1 (پیاپی 43)):85-91. Available from: https://sid.ir/paper/104689/fa

    IEEE: کپی

    حسین آذرنیوند، مرضیه علی خواه اصل، حسین ارزانی، غلامرضا امین، محمد جعفری، و سیدسعید موسوی، “بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس گیاه .Diplotaenia cachrydifolia Boiss به عنوان عامل ضد کیفیت علوفه در دو حالت سبز و خشک،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 25، no. 1 (پیاپی 43)، pp. 85–91، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104689/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا