مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات ترکیب های فنلی و قابلیت دگرآسیبی ترشک (.Rumex turcomanicus Czerep) در غلظت های مختلف عصاره های متانولی و اتانولی حاصل از اندام هوایی و زمینی بر گیاهچه کاهو (.Lactuca sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 919 | صفحه پایان 930

چکیده

 به منظور مطالعه پتانسیل دگرآسیبی و تعیین رابطه آن با تغییرات ترکیب های فنلی, در غلظت های مختلف عصاره های متانولی و اتانولی حاصل از اندام هوایی و زمینی ترشک (Rumex turcomanicus Czerep.) بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه کاهو (Lactuca sativa L.), آزمایش فاکتوریل بر مبنای طرح کاملا تصادفی شامل دو قسمت از اندام گیاه (ریشه و اندام هوایی), دو حلال عصاره گیری (متانول و اتانول) و در شش غلظت مختلف عصاره (0, 31.25, 62.5, 125, 250 و 500 پی پی ام) در سال 1392 در محل دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. پس از آماده سازی عصاره ها, اثر بازدارندگی آنها بر مولفه های جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه کاهو مورد بررسی قرار گرفت. همچنین میزان ترکیب های فنلی در غلظت های مختلف هر یک از عصاره ها تعیین گردید. نتایج نشان از اثر بازدارندگی بالاتر عصاره های متانولی در مقایسه با عصاره های اتانولی, و بازدارندگی بیشتر عصاره های حاصل از ریشه در مقایسه با عصاره های اندام هوایی بر اغلب صفات مورد مطالعه داشت. در میان غلظت های مختلف عصاره, بیشترین بازدارندگی در غلظت 500 پی پی ام و کمترین بازدارندگی در غلظت صفر پی پی ام بدست آمد. میزان ترکیب های فنلی در عصاره های متانولی بیشتر از عصاره های اتانولی و در عصاره های ریشه بیشتر از عصاره های اندام هوایی بود. همچنین با افزایش غلظت عصاره افزایش معنی داری در میزان ترکیب های فنلی دیده شد. بررسی همبستگی بین میزان ترکیب های فنلی و پتانسیل آللوپاتی عصاره ترشک حکایت از رابطه مثبت و معنی دار تغییرات ترکیب های فنلی با قابلیت دگرآسیبی ترشک داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیرضایی نقندر، مرتضی، عزیزی، مجید، طاهری، پریسا، و صادقی، محمدصادق. (1394). بررسی تغییرات ترکیب های فنلی و قابلیت دگرآسیبی ترشک (.Rumex turcomanicus Czerep) در غلظت های مختلف عصاره های متانولی و اتانولی حاصل از اندام هوایی و زمینی بر گیاهچه کاهو (.Lactuca sativa L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(6 (پیاپی 74))، 919-930. SID. https://sid.ir/paper/104747/fa

    Vancouver: کپی

    علیرضایی نقندر مرتضی، عزیزی مجید، طاهری پریسا، صادقی محمدصادق. بررسی تغییرات ترکیب های فنلی و قابلیت دگرآسیبی ترشک (.Rumex turcomanicus Czerep) در غلظت های مختلف عصاره های متانولی و اتانولی حاصل از اندام هوایی و زمینی بر گیاهچه کاهو (.Lactuca sativa L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1394؛31(6 (پیاپی 74)):919-930. Available from: https://sid.ir/paper/104747/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی علیرضایی نقندر، مجید عزیزی، پریسا طاهری، و محمدصادق صادقی، “بررسی تغییرات ترکیب های فنلی و قابلیت دگرآسیبی ترشک (.Rumex turcomanicus Czerep) در غلظت های مختلف عصاره های متانولی و اتانولی حاصل از اندام هوایی و زمینی بر گیاهچه کاهو (.Lactuca sativa L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 31، no. 6 (پیاپی 74)، pp. 919–930، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104747/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button