مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

711
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات برخی ترکیبات فیتوشیمیایی اندام هوایی و ریشه گیاه ترشک وحشی (Rumex turcomanicus Czerep) طی مراحل مختلف نمو گیاه

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه: ترشک وحشی یا ساق ترشک (Rumex turcomanicus Czerep) یکی از گیاهان بومی با ارزش با مصارف سبزی و دارویی متعلق به خانواده علف هفت بند است که به طور وحشی در شمال شرق ایران رشد می کند و برگ های تازه آن در بین افراد بومی این مناطق مصرف بالایی دارد. علی رغم مصرف بالای این گیاه اطلاعات کمی از ترکیبات و خواص این گیاه وجود دارد.هدف: هدف این تحقیق ارزیابی تغییرات ترکیبات فیتوشیمیایی مهم در اندام هوایی و ریشه این گیاه طی مراحل مختلف نموی بود. روش بررسی: گیاهان طی چهار مرحله نموی مختلف شامل مراحل رشد رویشی (رزت), تورم جوانه انتهایی ساقه گلدهنده, گلدهی کامل و رسیدن بذر, از رویشگاه طبیعی گیاه جمع آوری شده و پس از جداسازی به قسمت هوایی و ریشه, خشک شده و مقادیر آسکوربیک اسید اندام هوایی, اگزالیک اسید اندام هوایی, فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های هوایی و ریشه, طی چهار مرحله نموی به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد.نتایج: نتایج نشان داد که مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنولی و فلاونوئید و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی بالا در هر دو اندام هوایی و ریشه (با مقادیر بالاتر این ترکیبات در ریشه نسبت به اندام هوایی) وجود دارد. بیشترین مقادیر فنول, فلاونوئید, اگزالیک اسید و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام هوایی در مرحله رسیدن بذر و حداکثر میزان آسکوربیک اسید در مرحله تورم جوانه انتهایی ساقه گلدهنده مشاهده شد. همچنین بیشترین میزان فنول و فلاونوئید کل ریشه در مرحله تورم جوانه انتهایی ساقه گلدهنده و بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در مرحله رسیدن بذر حاصل شد. همبستگی منفی بالایی بین میزان آسکوربیک اسید و اگزالیک اسید عصاره اندام هوایی مشاهده شد.نتیجه گیری: مقادیر ترکیبات فیتوشیمیایی در گیاه ترشک وحشی تحت تاثیر مرحله نموی و اندام مورد استفاده متفاوت می باشد و با افزایش سن گیاه از میزان آسکوربیک اسید اندام هوایی کاسته شده و میزان اگزالیک اسید افزایش می یابد. 2

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

علیرضایی نقندر، مرتضی، عزیزی، مجید، نعمتی، سیدحسین، رضوانی مقدم، پرویز، و رضازاده، شمسعلی. (1395). بررسی تغییرات برخی ترکیبات فیتوشیمیایی اندام هوایی و ریشه گیاه ترشک وحشی (Rumex turcomanicus Czerep) طی مراحل مختلف نمو گیاه. گیاهان دارویی، 15(58)، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/15501/fa

Vancouver: کپی

علیرضایی نقندر مرتضی، عزیزی مجید، نعمتی سیدحسین، رضوانی مقدم پرویز، رضازاده شمسعلی. بررسی تغییرات برخی ترکیبات فیتوشیمیایی اندام هوایی و ریشه گیاه ترشک وحشی (Rumex turcomanicus Czerep) طی مراحل مختلف نمو گیاه. گیاهان دارویی[Internet]. 1395؛15(58):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/15501/fa

IEEE: کپی

مرتضی علیرضایی نقندر، مجید عزیزی، سیدحسین نعمتی، پرویز رضوانی مقدم، و شمسعلی رضازاده، “بررسی تغییرات برخی ترکیبات فیتوشیمیایی اندام هوایی و ریشه گیاه ترشک وحشی (Rumex turcomanicus Czerep) طی مراحل مختلف نمو گیاه،” گیاهان دارویی، vol. 15، no. 58، pp. 25–36، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15501/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button