مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شرایط خشک کردن بر مقدار و ترکیب های اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak)

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 80

چکیده

 جنس آویشن به دلیل دارا بودن خواص دارویی و بیولوژیکی یک جنس کاملا شناخته شده است. Thymus daenensis Celak یکی از گونه های اندمیک این جنس در ایران است. اسانس این گونه یک منبع غنی از تیمول است و به همین دلیل دارای خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی است. در این تحقیق برای بررسی اثر روش خشک کردن بر میزان اسانس و نوع و درصد اجزای تشکیل دهنده آویشن دنایی, اندام های هوایی این گونه از ایستگاه تحقیقات البرز (کرج) در مرحله گلدهی کامل برداشت شد. گیاهان برداشت شده در چهار شرایط مختلف (آون 30 C°, آون 40 C°, آون 50 C° و سایه) خشک شدند. سپس اسانس آن ها در سه تکرار به وسیله روش تقطیر با آب استخراج و به وسیله دستگاه های GC و GC/MS تجزیه و شناسایی شدند. داده های بدست آمده به وسیله نرم افزار SAS و با استفاده از آزمون دانکن مورد تجزیه آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بازده اسانس آویشن دنایی بر حسب وزن خشک در روشهای خشک کردن با آون 30 C°, آون 40 C°, آون 50 C° و سایه به ترتیب 1.42%, 1.12%, 1.24% و 1.29% می باشد. همچنین تیمول به عنوان جزء اصلی و مهم در اسانس های حاصل از نمونه های خشک شده در آون 30 C°, آون 40 C°, آون 50 C° و سایه به ترتیب به میزان 75.3%, 75.7%, 72.0% و 67.2% موجود می باشد. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که تفاوت معنی داری بین بازده اسانس نمونه خشک شده در آون 30 C° با سایر روشهای خشک کردن وجود دارد. بالاترین میزان تیمول نیز در اسانس نمونه های خشک شده در آون 30 C° و 40 C° وجود داشت که اختلاف معنی داری با دو روش دیگر نشان داد.    

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی، شهرام، سفیدکن، فاطمه، و پورهروی، محمدرضا. (1390). تاثیر شرایط خشک کردن بر مقدار و ترکیب های اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(1 (پیاپی 51))، 72-80. SID. https://sid.ir/paper/104824/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی شهرام، سفیدکن فاطمه، پورهروی محمدرضا. تاثیر شرایط خشک کردن بر مقدار و ترکیب های اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1390؛27(1 (پیاپی 51)):72-80. Available from: https://sid.ir/paper/104824/fa

    IEEE: کپی

    شهرام نعمتی، فاطمه سفیدکن، و محمدرضا پورهروی، “تاثیر شرایط خشک کردن بر مقدار و ترکیب های اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 27، no. 1 (پیاپی 51)، pp. 72–80، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button