مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

745
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز نانو ذرات بر پایه سورفکتنت حاوی اسانس Mentha piperita L. و Mentha pulegium L. به منظور بررسی رهایش اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی

صفحات

 صفحه شروع 359 | صفحه پایان 379

چکیده

 اسانس ها ترکیب هایی بسیار فرّار هستند. انکپسوله کردن اسانس درون حامل دارویی باعث کاهش فرّاریت اسانس, کاهش اکسیدشوندگی و افزایش بازدهی اثرگذاری اسانس می شود. هدف از این تحقیق ساخت نانونیوزوم زیست سازگار حاوی اسانس نعناع (Mentha piperita L. ) و پونه (Mentha pulegium L. ) و توسعه سامانه گیاهی-دارویی با میزان بارگذاری مناسب می باشد. از این رو, اثر مقدار و نوع سورفکتنت و همچنین مقدار فسفولیپید بر روی فرمولاسیون های مختلف نیوزومی بررسی شد. در ادامه با بررسی اثر اسیدیته بافر هیدراته کننده در pHهای 4/7 (خنثی), 5 (اسیدی) و 9 (بازی) فرمولاسیون بهینه از نظر درصد بارگذاری اسانس معرفی شد. همچنین سینتیک رهایش اسانس در بافر PBS و دو pH, 7. 4 (سلول سالم) و 4/5 (سلول سرطانی) و همچنین در دو سطح دماهای 37 (شرایط فیزیولوژیک) و 42 (سلول سرطانی) درجه سلسیوس بر رهایش سامانه حاوی اسانس بررسی شد. فرمولاسیون های مختلف نیوزومی با استفاده از روش هیدراتاسیون فیلم نازک تهیه شد و اندازه ذرات, مورفولوژی, پتانسیل زتا و برهم کنش شیمیایی مشخصه یابی شد و بعد خاصیت آنتی اکسیدانی نانوذرات با روش مهار رادیکال DPPH ارزیابی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که فرمولاسیون نیوزومی حاوی فسفاتیدیل کولین سویا, کلسترول و توئین 60 بارگذاری شده با اسانس نعناع یا پونه با غلظت mg/mL5/0, هیدراته شده با PBS در 9=pH بیشترین بازدهی بارگذاری را نشان داده است. میزان اسانس بارگذاری شده برای اسانس نعناع و پونه به ترتیب 61. 36% و 74. 31% می باشد. ذرات به صورت کروی با اندازه کمتر از 80 نانومتر و آنیونی می باشند. همچنین میزان رهایش اسانس در شرایط اسیدی و دمای 42 درجه سلسیوس بیشتر از شرایط فیزیولوژیک می باشد که نشان می دهد فرمولاسیون تهیه شده حساس به دما و.pH می باشد. نتایج حاصل از آنالیز طیف مادون قرمز نشان داده است که بین اسانس و نیوزوم برهم کنش شیمیایی رخ نداده است و بارگذاری اسانس درون نیوزوم ها به صورت فیزیکی بوده است. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس طی درون گیری حفظ شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظلوم، مطهره السادات، نادری نژاد، سمیرا، واحدیان، فرشته، حقیرالسادات، فاطمه، و دانشمند، فاطمه. (1397). سنتز نانو ذرات بر پایه سورفکتنت حاوی اسانس Mentha piperita L. و Mentha pulegium L. به منظور بررسی رهایش اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(3 (پیاپی 89) )، 359-379. SID. https://sid.ir/paper/104872/fa

    Vancouver: کپی

    مظلوم مطهره السادات، نادری نژاد سمیرا، واحدیان فرشته، حقیرالسادات فاطمه، دانشمند فاطمه. سنتز نانو ذرات بر پایه سورفکتنت حاوی اسانس Mentha piperita L. و Mentha pulegium L. به منظور بررسی رهایش اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1397؛34(3 (پیاپی 89) ):359-379. Available from: https://sid.ir/paper/104872/fa

    IEEE: کپی

    مطهره السادات مظلوم، سمیرا نادری نژاد، فرشته واحدیان، فاطمه حقیرالسادات، و فاطمه دانشمند، “سنتز نانو ذرات بر پایه سورفکتنت حاوی اسانس Mentha piperita L. و Mentha pulegium L. به منظور بررسی رهایش اسانس و فعالیت آنتی اکسیدانی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 34، no. 3 (پیاپی 89) ، pp. 359–379، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button