مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,988
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

966
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره پونه (Mentha longifolia) ایرانی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 194

چکیده

 مقدمه: امروزه گیاهان دارویی به عنوان منابع طبیعی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند, مورد توجه محققین برای استفاده در سامانه های غذایی و بیولوژیک قرار گرفته اند.هدف: این تحقیق به منظور بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره های آبی و الکلی گیاه پونه ایرانی به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شده است.روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی, اسانس گیاه با دستگاه طیف نگار جرمی GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده آن شناسایی شد. فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره های آبی و الکلی در غلظت های مختلف با استفاده از دو روش 2 و '2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و بی رنگ شدن بتاکاروتن بررسی و با آنتی اکسیدان سنتزی بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن BHT (Butylated Hydroxy Toluene) مقایسه شد.نتایج: نتایج نشان داد که اجزاء اصلی اسانس پونه به ترتیب عبارتند از : سیس پی پریتون اپوکسید (Cis piperitone epoxide) (28.23 درصد), آلفا ترپینه ال (Alpha-terpineol) (18.64 درصد), منتون (Menthone) (10.97 درصد), پوله گون (Pulegone) (9.73 درصد) و پی پریتون اکساید (Cis piperitone epoxide) (8.73 درصد) IC50 اسانس پونه 5±1765 میکروگرم بر میلی لیتر, عصاره آبی پونه 100±1.2, عصاره اتانولی 53.8±0.58 و عصاره متانولی 50±0.5 به ترتیب تعیین شد, در حالی که این پارامتر برای BHT, 4.9±0.25 میکروگرم بر میلی لیتر بود. در روش بی رنگ شدن بتاکاروتن فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس 60 درصد و برای عصاره های آبی , اتانولی و متانولی به ترتیب 73.27, 89.88, 84.79 در صد و برای 95±0.9 BHT درصد تعیین شد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره های پونه دارای اثر آنتی اکسیدانی قویی هستند و می توانند پس از آزمایش های تکمیلی در سامانه غذایی به کار روند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامکار، ابوالفضل، شریعتی فر، نبی، جمشیدی، امیرحسین، جبلی جوان، اشکان، صادقی، طناز، و ضیغم منفرد، محمدمهدی. (1390). مطالعه فعالیت آنتی‌ اکسیدانی اسانس و عصاره پونه (Mentha longifolia) ایرانی در شرایط آزمایشگاهی. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 8)، 185-194. SID. https://sid.ir/paper/15489/fa

    Vancouver: کپی

    کامکار ابوالفضل، شریعتی فر نبی، جمشیدی امیرحسین، جبلی جوان اشکان، صادقی طناز، ضیغم منفرد محمدمهدی. مطالعه فعالیت آنتی‌ اکسیدانی اسانس و عصاره پونه (Mentha longifolia) ایرانی در شرایط آزمایشگاهی. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛11(ویژه نامه 8):185-194. Available from: https://sid.ir/paper/15489/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل کامکار، نبی شریعتی فر، امیرحسین جمشیدی، اشکان جبلی جوان، طناز صادقی، و محمدمهدی ضیغم منفرد، “مطالعه فعالیت آنتی‌ اکسیدانی اسانس و عصاره پونه (Mentha longifolia) ایرانی در شرایط آزمایشگاهی،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 8، pp. 185–194، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button