مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,324
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,065
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و میزان قندهای محلول پونه معطر (.Mentha pulegium L)

صفحات

 صفحه شروع 228 | صفحه پایان 237

چکیده

 پونه معطر (Mentha pulegium L.) از خانواده نعنائیان, گیاهی دارویی است که خواص آنتی اکسیدانی فراوانی دارد. تنش های محیطی مانند خشکی می تواند سبب تغییر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و محتوای بیوشیمیایی گیاهان شود. در این تحقیق اثر تنش خشکی بر میزان فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز, آسکوربات پراکسیداز, کاتالاز, پراکسیداز, قندهای محلول و محتوی مالون دی آلدئید اندام هوایی و ریشه پونه معطر ارزیابی شد. برای ایجاد تنش کمبود آب, گیاهچه های 24 روزه پونه معطر به مدت 24 ساعت در محلول 1.2 هوگلند حاوی غلظت های PEG 6000 (صفر و 5 درصد (w/v)) قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنش خشکی موجب افزایش فعالیت کاتالاز و میزان پراکسیداسیون لیپیدی و کاهش فعالیت سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز اندام هوایی و افزایش فعالیت کاتالاز و پراکسیداز ریشه پونه معطر شد. فعالیت آسکوربات پراکسیداز در اندام هوایی و ریشه تفاوت معنی داری را در گیاهان تحت تیمار نشان نداد. تنش خشکی نیز سبب افزایش میزان قندهای محلول گلوکز, گالاکتوز, رامنوز و زایلوز در اندام هوایی شد. بنابراین, افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و همچنین افزایش میزان قندهای محلول تحت تنش خشکی در پونه معطر می تواند نشانه ای از تحمل نسبی این گیاه به سطوح پایین خشکی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشارمحمدیان، منصور، قناتی، فائزه، احمدیانی، سارا، و صدرزمانی، کمال. (1395). اثر تنش خشکی بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و میزان قندهای محلول پونه معطر (.Mentha pulegium L). یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، 3(3)، 228-237. SID. https://sid.ir/paper/250571/fa

    Vancouver: کپی

    افشارمحمدیان منصور، قناتی فائزه، احمدیانی سارا، صدرزمانی کمال. اثر تنش خشکی بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و میزان قندهای محلول پونه معطر (.Mentha pulegium L). یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)[Internet]. 1395؛3(3):228-237. Available from: https://sid.ir/paper/250571/fa

    IEEE: کپی

    منصور افشارمحمدیان، فائزه قناتی، سارا احمدیانی، و کمال صدرزمانی، “اثر تنش خشکی بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و میزان قندهای محلول پونه معطر (.Mentha pulegium L)،” یافته های نوین در علوم زیستی (نشریه علوم)، vol. 3، no. 3، pp. 228–237، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250571/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button