مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بازده و ترکیب های اسانس شش توده از مرزه رشینگری (Satureja rechingeri Jamzad) در شرایط زراعی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

کلیدواژه

مرزه (Satureja rechingeri Jamzad)Q2

چکیده

 مرزه ها گیاهان یک ساله یا چندساله معطر از خانواده نعنا هستند که قسمت های سبز آن ها به صورت خوراکی و اسانس آن ها به فراوانی در صنایع غذایی و دارویی استفاده می شود. مرزه رشینگری (Satureja rechingeri Jamzad) یکی از گونه های انحصاری جنس مرزه در ایران است که در استان ایلام به صورت خودرو می روید. در این تحقیق به منظور زراعی کردن این گونه و بررسی کمیت و کیفیت اسانس آن در حالت زراعی, ابتدا بذر شش توده از این گونه از رویشگاه های طبیعی در استان ایلام جمع آوری شده و در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی, در سه تکرار کشت شدند. به منظور بررسی و مقایسه کمی و کیفی اسانس این توده ها, سرشاخه های گلدار آنها, طی سه سال متوالی پس از کشت جمع آوری شدند و پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه به روش تقطیر با آب مورد اسانس گیری قرار گرفتند. ضمن محاسبه بازده اسانس, ترکیب های تشکیل دهنده اسانس ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی تجزیه ای (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GS-MS) و محاسبه شاخص بازداری مورد اندازه گیری و شناسایی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بازده اسانس چهار جمعیت از شش جمعیت مورد بررسی در سه سال پس از کشت دارای یک روند افزایشی بوده و در سال سوم به 4.8% تا 6% رسید. ترکیب عمده اسانس همه جمعیت ها در سه سال متوالی پس از کاشت, کارواکرول بود که بین 80% تا 88% اسانس را در گیاهان دو و سه ساله به خود اختصاص داد. بر اساس این نتایج و بهبود بازده اسانس در نمونه های کشت شده نسبت به نمونه های خودرو و همچنین حفظ کیفیت اسانس با توجه به مقدار بالای کارواکرول, می توان کشت و توسعه مرزه رشینگری را در شرایط زراعی محل اجرای تحقیق و شرایط مشابه توصیه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سفیدکن، فاطمه، طائب نیا، ریحانه، و میرزا، مهدی. (1395). بررسی بازده و ترکیب های اسانس شش توده از مرزه رشینگری (Satureja rechingeri Jamzad) در شرایط زراعی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(1 (پیاپی 75))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/104924/fa

    Vancouver: کپی

    سفیدکن فاطمه، طائب نیا ریحانه، میرزا مهدی. بررسی بازده و ترکیب های اسانس شش توده از مرزه رشینگری (Satureja rechingeri Jamzad) در شرایط زراعی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(1 (پیاپی 75)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/104924/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سفیدکن، ریحانه طائب نیا، و مهدی میرزا، “بررسی بازده و ترکیب های اسانس شش توده از مرزه رشینگری (Satureja rechingeri Jamzad) در شرایط زراعی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 1 (پیاپی 75)، pp. 1–13، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button