مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنش شوری بر ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه مرزه رشینگری .Satureja rechingeri Jamzad

صفحات

 صفحه شروع 248 | صفحه پایان 257

چکیده

 تنش های محیطی و بویژه تنش کم آبی و شوری از موانع اصلی در تولید محصولات کشاورزی در بسیاری از نقاط دنیا بویژه مناطق خشک ونیمه خشک همچون ایران محسوب می شوند. جنس مرزه از جمله گیاهان معطر دارویی شناخته شده است که از نظر اقتصادی, دارویی و پزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این تحقیق اثر غلظت های مختلف شوری NaCl بر ترکیب اسانس گیاه مرزه رشینگری مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای شوری اعمال شده شامل شاهد (بدون تنش), 30, 60, 90, 120و150 میلی مولار می باشد. اسانس گیری از تیمارهای مختلف با روش تقطیر با آب انجام شد و سپس اسانس ها با استفاده از دستگاه GC-MS مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که تغییرات میزان کارواکرول به عنوان مهم ترین ترکیب شناخته شده در اسانس گیاه مرزه رشینگری در این بررسی از روندهای منظم افزایشی یا کاهشی تبعیت نمی کند به طوری که بیشترین مقدار آن در تیمار شاهد و کمترین مقدار آن در تیمار 30 میلی مولار مشاهده شد. همچنین دیگر ترکیبات مهم نیز که شامل لینالول, تیمول و 4-ترپینئول می باشند, از روندهای افزایشی یا کاهشی منظمی تبعیت نمی کنند. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که تنش شوری باعث ایجاد تغییراتی در ترکیب های اصلی اسانس گیاه مرزه رشینگری می-شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمزه، و قاسمی رمضان آباد، زهرا. (1397). بررسی اثر تنش شوری بر ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه مرزه رشینگری .Satureja rechingeri Jamzad. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 31(2 )، 248-257. SID. https://sid.ir/paper/394870/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمزه، قاسمی رمضان آباد زهرا. بررسی اثر تنش شوری بر ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه مرزه رشینگری .Satureja rechingeri Jamzad. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1397؛31(2 ):248-257. Available from: https://sid.ir/paper/394870/fa

    IEEE: کپی

    حمزه امیری، و زهرا قاسمی رمضان آباد، “بررسی اثر تنش شوری بر ترکیب های شیمیایی اسانس گیاه مرزه رشینگری .Satureja rechingeri Jamzad،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 31، no. 2 ، pp. 248–257، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button