Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,725
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

795
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای زیستی بر رشد، عملکرد و ترکیب اسانس گیاه مرزه (.Satureja rechingeri Jamzad)

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 37

چکیده

 با توجه به اهمیت و نقش گیاهان دارویی, نکته حائز اهمیت در تولید و پرورش این گونه ها, افزایش تولید زیست توده آنها بدون کاربرد نهاده های شیمیایی اعم از کود یا سموم دفع آفات و علف های هرز می باشد. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر کودهای زیستی نیتروژن و فسفر بر رشد, عملکرد و ترکیب اسانس گیاه دارویی مرزه(Satureja rechingeri Jamzad.) و یافتن تلفیقی مناسب از کودها به منظور کاهش مصرف کودهای شیمیایی انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کود شیمیایی, کود زیستی نیتروژن (مخلوطی از دو باکتری ازتوباکتر کروکوکوم و آزوسپیریلوم برازیلنس), کود زیستی فسفر (باکتری تسهیل کننده جذب فسفر سودوموناس پوتیدا), تلفیق کود زیستی نیتروژن و فسفر, تلفیق کود زیستی نیتروژن و فسفر با 50 درصد کود شیمیایی و عدم مصرف کود بود. نتایج نشان داد کاربرد تیمارهای مختلف کودی سبب افزایش معنی دار ارتفاع بوته, تعداد شاخه و وزن خشک اندام هوایی گیاه مرزه نسبت به شاهد شد. بالاترین تولید ماده خشک در تیمار تلفیق کود زیستی فسفر و نیتروژن و 50 درصد کود شیمیایی حاصل شد. بر اساس نتایج میزان اسانس و عملکرد اسانس نیز بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارهای کودی قرار گرفت و مصرف کود زیستی فسفر و نیتروژن به همراه 50 درصد کود شیمیایی بالاترین میزان اسانس و عملکرد اسانس را تولید نمود. نتایج نشان داد تیمارهای مختلف کودی بر ترکیبات تشکیل دهنده اسانس مرزه تاثیر داشته و با مصرف سطوح مختلف کودی میزان کارواکرول نسبت به شاهد افزایش نشان داد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که کاربرد کودهای زیستی به تنهایی و یا در ترکیب با کود شیمیایی در بهبود رشد, عملکرد و ترکیب اسانس گیاه دارویی مرزه و همچنین درجهت پایداری تولید و حفظ محیط زیست تاثیر مثبتی داشته و بنظر می رسد کودهای زیستی جایگزین مناسبی جهت کاهش مصرف کودهای شیمیایی باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مکی زاده تفتی، مریم، چایی چی، محمدرضا، نقدی بادی، حسنعلی، سلطانی میری، گلناز، و سادات اسیلان، کمال. (1391). اثر کودهای زیستی بر رشد, عملکرد و ترکیب اسانس گیاه مرزه (.Satureja rechingeri Jamzad). گیاه و زیست بوم، 8(31-2 (ویژه نامه))، 27-37. SID. https://sid.ir/paper/145209/fa

    Vancouver: کپی

    مکی زاده تفتی مریم، چایی چی محمدرضا، نقدی بادی حسنعلی، سلطانی میری گلناز، سادات اسیلان کمال. اثر کودهای زیستی بر رشد, عملکرد و ترکیب اسانس گیاه مرزه (.Satureja rechingeri Jamzad). گیاه و زیست بوم[Internet]. 1391؛8(31-2 (ویژه نامه)):27-37. Available from: https://sid.ir/paper/145209/fa

    IEEE: کپی

    مریم مکی زاده تفتی، محمدرضا چایی چی، حسنعلی نقدی بادی، گلناز سلطانی میری، و کمال سادات اسیلان، “اثر کودهای زیستی بر رشد, عملکرد و ترکیب اسانس گیاه مرزه (.Satureja rechingeri Jamzad)،” گیاه و زیست بوم، vol. 8، no. 31-2 (ویژه نامه)، pp. 27–37، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا