مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکردهای کمی کیفی گیاه دارویی زنیان (carum copticum L. C.B. Clarke)

صفحات

 صفحه شروع 504 | صفحه پایان 512

کلیدواژه

زنیان (carum copticum L. C.B. Clarke)Q3

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد بیولوژیک, عملکرد بذر و کمیت و کیفیت اسانس بذر و اندام هوایی گیاه دارویی زنیان (Carum copticum L. C.B. Clarke) و بررسی امکان استحصال اسانس از اندام رویشی آزمایشی در سال 1386 در کرتهای کوچک مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و8  تیمار انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل شوری آب آبیاری با مقادیر 0.3 (شاهد), 3, 6, 9, 12, 15, 18 و 21 دسی زیمنس بر متر بود. بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق اثر شوری آب آبیاری بر درصد اسانس بذر و اندام هوایی معنی دار نبود, اما بر ارتفاع گیاه, عملکرد اسانس بذر, عملکرد اسانس اندام هوایی, عملکرد بذر و عملکرد بیولوژیک گیاه معنی دار بود. مقدار اسانس بذر از 3.5 تا 4.1 میلی لیتر و مقدار اسانس اندام هوایی از 0.25 تا 0.35 میلی لیتر تغییر کرد. بیشترین عملکرد اسانس بذر و عملکرد اندام هوایی به ترتیب معادل 8.3 و 2.4 در شوری 0.3 دسی زیمنس بر متر و کمترین آن 3.5 و 1.5 میلی لیتر در متر مربع در شوری21  دسی زیمنس بر متر بدست آمد. بالاترین عملکرد بذر و عملکرد بیولوژیکی در شوری 0.3 دسی زیمنس بر متر به ترتیب به میزان 202.7 و 1367.6 گرم در متر مربع و کمترین میزان آن به ترتیب 96.7 و 739.5 گرم در متر مربع در شوری 21 دسی زیمنس بر متر بود. نتایج حاصل از شناسایی ترکیبهای اسانس بذر زنیان نشان داد که مهمترین جزء در همه تیمارها ترکیب تیمول بود که 53 تا 61.2 درصد اسانس را به خود اختصاص داد و دومین ترکیب گاما - ترپینن به میزان 20.7 تا 25 درصد و ترکیب سوم پاراسیمن به میزان 13.1 تا 15.6 درصد بود. شناسایی ترکیبهای اسانس اندام هوایی نیز روند مشابهی را نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دوازده امامی، سعید، سفیدکن، فاطمه، جهان سوز، محمدرضا، و مظاهری، داریوش. (1388). بررسی تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکردهای کمی کیفی گیاه دارویی زنیان (carum copticum L. C.B. Clarke). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(4 (پیاپی 46))، 504-512. SID. https://sid.ir/paper/104966/fa

    Vancouver: کپی

    دوازده امامی سعید، سفیدکن فاطمه، جهان سوز محمدرضا، مظاهری داریوش. بررسی تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکردهای کمی کیفی گیاه دارویی زنیان (carum copticum L. C.B. Clarke). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1388؛25(4 (پیاپی 46)):504-512. Available from: https://sid.ir/paper/104966/fa

    IEEE: کپی

    سعید دوازده امامی، فاطمه سفیدکن، محمدرضا جهان سوز، و داریوش مظاهری، “بررسی تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکردهای کمی کیفی گیاه دارویی زنیان (carum copticum L. C.B. Clarke)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 25، no. 4 (پیاپی 46)، pp. 504–512، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104966/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button