مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

548
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رهایش ترکیب های ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multifl ora Boiss. ) از فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین در مدل های غذایی

صفحات

 صفحه شروع 322 | صفحه پایان 332

کلیدواژه

آویشن شیرازی (.Zataria multiflora Boiss)Q2

چکیده

بسته بندی ضدمیکروبی تکنولوژی جدیدی است که رهایش ترکیب های مؤثر آن رشد میکروارگانیسم ها در محصولات غذایی فاسدشدنی را کنترل می کند. در این پژوهش ترکیب های شیمیایی اسانس آویشن شیرازی (. Zataria multifl ora Boiss) با استفاده از طیف سنج جرمی تعیین شد. کارواکرول (2/37%) و تیمول (4/28%), از مهمترین ترکیب های قابل شناسایی اسانس آویشن شیرازی بودند. فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین حاوی 10% اسانس آویشن شیرازی تولید شد. مقدار و سینیتیک رهایش کارواکرول و تیمول از فیلم زیست فعال زئین در دو مدل غذایی (اسید استیک 3% و اتانول 10%) در دمای 4 و 37 درجه سانتی گراد با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ارزیابی شدند. فعالیت ضدمیکروبی فیلم فعال زئین ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که رهایش ترکیب های فعال از بستر پلیمری تحت تأثیر محیط ماده غذایی قرار گرفت. میانگین رهایش کارواکرول و تیمول در دمای 4 درجه سانتی گراد در محیط اسیدی در 60 دقیقه نخست آزمون (به ترتیب ppm34/1± 93/11 و 06/0± 40/1) در مقایسه با محیط اتانولی (به ترتیب ppm22/0± 60/7 و 02/0± 98/0) بیشتر بود. تصاویر میکروسکوپ روبشی تأییدکننده نقش مدل غذایی بر ساختار فیلم زئین بود که این تغییر ساختاری زئین بر سرعت رهایش ترکیب های فعال اسانس در مدل های غذایی مؤثر بود. سرعت رهایش کارواکرول و تیمول با افزایش دما به 37 درجه سانتی گراد افزایش یافت. فیلم زئین فعال در مدل غذایی اتانولی و دمای 4 درجه سانتی گراد از پایداری بهتری برخوردار بود. اندیس کاهش لگاریتمی فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین علیه Listeria innocua وEscherichia coli به ترتیب 75/2 و 07/3 تعیین شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشیری، محبوبه، مقصودلو، یحیی، و خمیری، مرتضی. (1395). رهایش ترکیب های ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multifl ora Boiss. ) از فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین در مدل های غذایی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(2 (پیاپی 76) )، 322-332. SID. https://sid.ir/paper/105031/fa

    Vancouver: کپی

    کشیری محبوبه، مقصودلو یحیی، خمیری مرتضی. رهایش ترکیب های ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multifl ora Boiss. ) از فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین در مدل های غذایی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(2 (پیاپی 76) ):322-332. Available from: https://sid.ir/paper/105031/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه کشیری، یحیی مقصودلو، و مرتضی خمیری، “رهایش ترکیب های ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multifl ora Boiss. ) از فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین در مدل های غذایی،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 2 (پیاپی 76) ، pp. 322–332، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105031/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button