مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

745
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدمیکروبی فیلم زیست فعال زئین حاوی اسانس آویشن علیه Escherichia coli و listeriainnocua طی نگهداری سالاد الویه

صفحات

 صفحه شروع 276 | صفحه پایان 285

چکیده

 بسته بندی ضدمیکروبی یک فناوری نوین نگهداری است که بر اساس رهایش عوامل فعال ترکیب شده با پلی مر بسته بندی, به درون محصول غذایی یا محیط اطراف بسته بندی برای افزایش کیفیت و امنیت غذایی طراحی شده است. با هدف استفاده از اسانس گیاهان بعنوان ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی, فعالیت ضدباکتریایی اسانس آویشن شیرازی (.Zataria multiflora Boiss) درمحیط مایع (تماس مستقیم) و جامد (فاز بخار) علیه Escherichia coli و listeria innocuaمورد مطالعه قرار گرفت. فیلم های زیست فعال زئین حاوی 5 و 10% وزنی اسانس آویشن شیرازی تولید و فعالیت ضدباکتریایی فیلم ها در محیط مایع و جامد آزمایشگاهی ارزیابی شدند. فعالیت ضدباکتریایی فیلم های زئین دارای 10% اسانس آویشن شیرازی برای بسته بندی سالاد الویه بعنوان یک مدل غذایی طی مدت 6 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد که خواص ضد باکتریایی اسانس آویشن شیرازی در تماس مستقیم در مقایسه با فاز بخار از کارایی بهتری برخوردار بود. از لحاظ آماری اختلاف معنی داری در سطح آماری 5 درصد بین اندیس کاهش لگاریتمی فیلم زیست فعال زئین حاوی 5% اسانس آویشن در تماس مستقیم علیه Escherichia coli و listeria innocua وجود نداشت. هم چنین با افزایش غلظت اسانس در فیلم زیست فعال زئین اندیس کاهش لگاریتمی باکتریایی در محیط مایع افزایش یافت. علی رغم نتایج مطلوب ضدباکتریایی اسانس آویشن شیرازی در فیلم های زئین در تماس مستقیم, فیلم های زیست فعال زئین جهت کاهش آلودگی سالاد الویه بسته بندی شده از کارائی لازم برخوردار نبودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشیری، محبوبه. (1395). اثر ضدمیکروبی فیلم زیست فعال زئین حاوی اسانس آویشن علیه Escherichia coli و listeriainnocua طی نگهداری سالاد الویه. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(2 (پیاپی 38))، 276-285. SID. https://sid.ir/paper/143537/fa

    Vancouver: کپی

    کشیری محبوبه. اثر ضدمیکروبی فیلم زیست فعال زئین حاوی اسانس آویشن علیه Escherichia coli و listeriainnocua طی نگهداری سالاد الویه. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(2 (پیاپی 38)):276-285. Available from: https://sid.ir/paper/143537/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه کشیری، “اثر ضدمیکروبی فیلم زیست فعال زئین حاوی اسانس آویشن علیه Escherichia coli و listeriainnocua طی نگهداری سالاد الویه،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 2 (پیاپی 38)، pp. 276–285، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143537/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button