مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان کاروتنوئیدها و لیکوپن میوه گیاه دارویی نسترن کوهی (.Rosa canina L) در رویشگاه های مختلف ایران

صفحات

 صفحه شروع 833 | صفحه پایان 842

کلیدواژه

نسترن کوهی (.Rosa canina L)Q2

چکیده

 میوه گیاه دارویی نسترن کوهی (.Rosa canina L).) حاوی مواد موثره ارزشمندی مانند کاروتنوئیدها است. در این تحقیق به منظور تعیین میزان کاروتنوئیدها و لیکوپن میوه نسترن کوهی در رویشگاه های مختلف کشور و اطلاع از میزان تنوع این ترکیب ها, از 60 منطقه ایران طی سال های 1391-1389 میوه گیاه جمع آوری شد. برای تعیین کاروتنوئید کل و لیکوپن, جذب در طول موج های 450 و 503 نانومتر به وسیله دستگاه اسپکتروفوتومتر قرائت شد. میزان کاروتنوئید کل میوه بین0.195-1.097 (mg/g FW) متغیر بود. بیشترین و کمترین میزان کاروتنوئید به ترتیب از مناطق IR34 و IR9 بدست آمد. میزان لیکوپن میوه بین0.029-0.32 (mg/g FW) بود و IR45 و IR9 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان لیکوپن را داشتند. البته تفاوت در میزان کاروتنوئید کل و لیکوپن میوه در مناطق مورد مطالعه معنی دار بود (P<0.05). ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین میزان کاروتنوئید کل و لیکوپن میوه در مناطق مختلف همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (r=0.726). توده های نسترن کوهی مناطق مختلف در سه گروه خوشه بندی شدند. نتایج این پژوهش می تواند در پژوهش های اصلاحی نسترن کوهی در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، کرامت اله، سفیدکن، فاطمه، و بابایی، علیرضا. (1393). تعیین میزان کاروتنوئیدها و لیکوپن میوه گیاه دارویی نسترن کوهی (.Rosa canina L) در رویشگاه های مختلف ایران. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 30(5 (پیاپی 67))، 833-842. SID. https://sid.ir/paper/105057/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی کرامت اله، سفیدکن فاطمه، بابایی علیرضا. تعیین میزان کاروتنوئیدها و لیکوپن میوه گیاه دارویی نسترن کوهی (.Rosa canina L) در رویشگاه های مختلف ایران. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1393؛30(5 (پیاپی 67)):833-842. Available from: https://sid.ir/paper/105057/fa

    IEEE: کپی

    کرامت اله سعیدی، فاطمه سفیدکن، و علیرضا بابایی، “تعیین میزان کاروتنوئیدها و لیکوپن میوه گیاه دارویی نسترن کوهی (.Rosa canina L) در رویشگاه های مختلف ایران،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 30، no. 5 (پیاپی 67)، pp. 833–842، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105057/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button