مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمی و کیفی اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی (.Rosa canina L) در جنوب غرب ایران

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 17

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر اقلیم جنوب غرب ایران بر کمیت و کیفیت اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی در 5 منطقه شامل سمیرم (استان اصفهان), کیار وگردبیشه (استان چهارمحال و بختیاری), یاسوج و میمند (استان کهگیلویه و بویراحمد) انجام شد. استخراج روغن با دستگله سوکسله و تجزیه اسیدهای چرب با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) صورت پذیرفت. بیشترین و کمترین درصد روغن به ترتیب از میمند (%11.05) و کیار (%8.15) بدست آمد. پنج اسید چرب عمده شناسایی شده در روغن بذور نسترن کوهی به ترتیب شامل لینولئیک, اولئیک, لینولنیک, پالمتیک و استئاریک بودند. نتایج نشان دادند که تفاوت در میزان اسیدهای چرب در مناطق تحت مطالعه معنی دار بود (p<0.01). بیشترین میزان اسید لینولئیک, اولئیک و لینولنیک به ترتیب از مناطق گردبیشه (%52.09), سمیرم (47/40%) و کیار (47/17%) بدست آمد. کمترین میزان اسید لینولئیک, اولئیک و لینولنیک به ترتیب از مناطق سمیرم (24/37%), گردبیشه (69/22%) و میمند (85/12%) بدست آمد. بیشترین میزان اسید پالمتیک و استئاریک به ترتیب از مناطق میمند (91/4%) و کیار (88/3%), و کمترین مقدار اسید پالمتیک و استئاریک از سمیرم (به ترتیب 04/4% و 17/2%) حاصل شد. بیشترین و کمترین میزان اسیدهای چرب غیراشباع به ترتیب از سمیرم (65/92%) و یاسوج (07/90%) به دست آمد. اختلافات بین میزان ترکیبات اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی در مناطق مورد مطالعه ناشی از تفاوت در فاکتورهای اقلیمی مناطق مورد مطالعه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی ابواسحاقی، کرامت اله، و امیدبیگی، رضا. (1388). بررسی تغییرات کمی و کیفی اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی (.Rosa canina L) در جنوب غرب ایران. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 23(2)، 11-17. SID. https://sid.ir/paper/142348/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی ابواسحاقی کرامت اله، امیدبیگی رضا. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی (.Rosa canina L) در جنوب غرب ایران. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1388؛23(2):11-17. Available from: https://sid.ir/paper/142348/fa

    IEEE: کپی

    کرامت اله سعیدی ابواسحاقی، و رضا امیدبیگی، “بررسی تغییرات کمی و کیفی اسیدهای چرب بذر نسترن کوهی (.Rosa canina L) در جنوب غرب ایران،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 23، no. 2، pp. 11–17، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142348/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button