مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

425
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد افسردگی عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی (.Rosa canina L) در موش های Balb/c

صفحات

 صفحه شروع 333 | صفحه پایان 347

چکیده

 زمینه مطالعات اخیر نشان داده اند استرس اکسیداتیو یکی از علل اصلی افسردگی است. میوه نسترن کوهی حاوی ترکیبات مختلف آنتی اکسیدانت است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ضدافسردگی عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی در آزمون شنای اجباری و آزمون معلق ماندن دم در موش سوری نر بود. مواد و روش ها در این مطالعه تجربی, تعداد 42 سر موش سوری به 6 گروه 7 تایی شامل گروه های کنترل (نرمال سالین), رزرپین (کنترل منفی), رزرپین+ فلوکستین (کنترل مثبت) و سه گروه رزرپینی تحت درمان با عصاره به ترتیب با دوزهای 100, 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم از راه درون صفاقی, طبقه بندی شدند. به منظور ارزیابی افسردگی از آزمون های رفتاری شنای اجباری و معلق ماندن دم استفاده شد. همین طور ظرفیت آنتی اکسیدانی و سطح مالون دی آلدئید مغز اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 20 و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معناداری 05/0>p تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها رزرپین مدت زمان بی حرکتی را در هر دو آزمون شنای اجباری و معلق ماندن به طور معناداری افزایش داد. عصاره در سطح 400 میلی گرم بر کیلوگرم به طور معناداری مدت زمان بی حرکتی را در هر دو آزمون رفتاری کاهش داد. رزرپین ظرفیت آنتی اکسیدانت مغز را کاهش و سطح مالون دی آلدئید مغز را به طور معناداری افزایش داد. عصاره در سطوح 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم به طور معناداری ظرفیت آنتی اکسیدانت را افزایش و سطح مالون دی آلدئید را کاهش داد. نتیجه گیری یافته های این تحقیق نشان می دهد که میوه نسترن کوهی دارای فعالیت ضد افسردگی شبیه به فلوکستین است که احتمالا این اثرات را به واسطه ترکیبات آنتی اکسیدانی اش انجام می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پرندین، رحمت اله. (1398). بررسی اثرات ضد افسردگی عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی (.Rosa canina L) در موش های Balb/c. طب جنوب، 22(5 )، 333-347. SID. https://sid.ir/paper/361228/fa

    Vancouver: کپی

    پرندین رحمت اله. بررسی اثرات ضد افسردگی عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی (.Rosa canina L) در موش های Balb/c. طب جنوب[Internet]. 1398؛22(5 ):333-347. Available from: https://sid.ir/paper/361228/fa

    IEEE: کپی

    رحمت اله پرندین، “بررسی اثرات ضد افسردگی عصاره آبی الکلی میوه نسترن کوهی (.Rosa canina L) در موش های Balb/c،” طب جنوب، vol. 22، no. 5 ، pp. 333–347، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/361228/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button