مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,063
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

261
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب اسیدهای چرب و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن بذرهای تعدادی از توده های گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch)

صفحات

 صفحه شروع 699 | صفحه پایان 708

کلیدواژه

گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch)Q2

چکیده

گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch).) از خانواده گاوزبان و جنس اکیوم می باشد. با توجه به اطلاعات کم مرتبط با روغن بذرهای گاوزبان ایرانی, هدف از انجام این تحقیق, بررسی و مقایسه هشت توده مختلف (تهران, زردبند, اصفهان, همدان, رودبار, رحیم آباد, عزت آباد سفلی و فشکور) از نظر وزن هزاردانه, میزان و ترکیب اسیدهای چرب روغن بذر و تعیین خویشاوندی توده ها از نظر میزان روغن بذر و نیز بررسی برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن (توده فشکور) بود. کشت در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. روغن بذر توسط سوکسله استخراج شد و ترکیب های روغن با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی شناسایی شدند. برای اندازه گیری صفات فیزیکوشیمیایی روغن (رطوبت, ضریب شکست, عدد یدی, عدد پراکسید, عدد اسیدی و عدد صابونی, میزان کلروفیل) از روش های استاندارد AOCS استفاده شد. در ترکیب روغن ها, هفت اسید چرب شناسایی شد. اسید لینولنیک, اسید لینولئیک و اولئیک عمده ترین اسیدهای چرب بودند. وجود اسید گاما- لینولنیک در تجزیه روغن تشخیص داده شد. وزن هزاردانه و درصد روغن, در سطح %5 تفاوت معنی داری نشان ندادند, اما اجزای تشکیل دهنده روغن از تفاوت معنی داری برخوردار بودند. دورترین خویشاوندی بین توده های اصفهان و رحیم آباد و حداکثر قرابت نیز در توده های زردبند و اصفهان مشاهده شد. ضریب شکست روغن 1.473, عدد اسیدی 3.1 mg NaOH/g oil, عدد پراکسید 1.39 meq O2/kg oil, عدد یدی 101.3 g I2.100 g oil, عدد صابونی 163 mg KOH/g Oil, مقدار رطوبت %1.78, میزان کلروفیل 16.9 mg Pheophytin/kg oil و pH آن 5.8 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دانشفر، الهام، علیرضالو، کاظم، احمدی حسینی، سیدمحمد، نقوی، محمدرضا، و امیدبیگی، رضا. (1391). بررسی ترکیب اسیدهای چرب و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن بذرهای تعدادی از توده های گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(4 (پیاپی 58))، 699-708. SID. https://sid.ir/paper/105134/fa

    Vancouver: کپی

    دانشفر الهام، علیرضالو کاظم، احمدی حسینی سیدمحمد، نقوی محمدرضا، امیدبیگی رضا. بررسی ترکیب اسیدهای چرب و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن بذرهای تعدادی از توده های گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(4 (پیاپی 58)):699-708. Available from: https://sid.ir/paper/105134/fa

    IEEE: کپی

    الهام دانشفر، کاظم علیرضالو، سیدمحمد احمدی حسینی، محمدرضا نقوی، و رضا امیدبیگی، “بررسی ترکیب اسیدهای چرب و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن بذرهای تعدادی از توده های گاوزبان ایرانی (.Echium amoenum Fisch)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 4 (پیاپی 58)، pp. 699–708، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105134/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button