مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,206
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی، رادیکال زدایی سوپر اکساید آنیونی و ضدتیروسینازی اسانس های مرزه سهندی (.Satureja sahendica Bornm) و مرزه زراعی (.Satureja hortensis L)

صفحات

 صفحه شروع 616 | صفحه پایان 627

چکیده

 در این مطالعه فعالیت ضدباکتریایی اسانس های مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.) و مرزه زراعی  (Satureja hortensis L.)ارزیابی شد. نمای حساسیتی میکروارگانیسم ها در برابر اسانس مرزه سهندی و مرزه زراعی بر اساس حساسترین به مقاومترین Candida albicans > E. coli > S. aureus > P. aeruginosa بود. کمترین غلظت مهارکنندگی و کشندگی اسانس ها در طیف 0.5 تا  mg/ml 10قرار داشت. فنل کل اسانس های مرزه سهندی و مرزه زراعی به ترتیب معادل 170.5±8.53 و 47.25±2.14 میکروگرم گالیک اسید در هر میلی گرم نمونه تعیین شد. سنجش خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس ها با روش DPPH, نشان داد که قدرت رادیکال زدایی اسانس ها تقریبا برابر هم ولی به مراتب بیشتر از آنتی اکسیدان های سنتتیک بود. فعالیت آنتی اکسیدانی با روش بتاکاروتین و قدرت احیای فریک اسانس مرزه سهندی قویتر از مرزه زراعی است. مقدار اسانس لازم برای %50 رادیکال زدایی اسانس مرزه سهندی و مرزه زراعی به ترتیب 6.25 و  mg/ml 5.82بود. قدرت احیای فریک (FRAP) اسانس مرزه بیش از اسانس مرزه زراعی بود. فعالیت رادیکال زدایی سوپراکساید آنیونی اسانس مرزه سهندی و مرزه زراعی به ترتیب 55.28±1.16 و 21.81±2.46 درصد به ازای 15 mg/ml اسانس با IC50 معادل 9.4 و 101.2 میکروگرم تعیین گردید. درصد فعالیت ضدتیروسینازی به ازای یک میکروگرم اسانس مرزه سهندی 47.88±1.33 و به ازای 15 میکروگرم اسانس مرزه زراعی 15.35±2.9 بود. در مجموع, مطالعه خواص بیولوژیک اسانس مرزه سهندی نشان می دهد که قابلیت خوبی برای بررسی کاربرد آن در صنعت غذا و دارو وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داداش پور، مهدی، رسولی، ایرج، سفیدکن، فاطمه، زاده حسینقلی، الهه، و درویش علیپورآستانه، شکیبا. (1391). خواص ضدمیکروبی, آنتی اکسیدانی, رادیکال زدایی سوپر اکساید آنیونی و ضدتیروسینازی اسانس های مرزه سهندی (.Satureja sahendica Bornm) و مرزه زراعی (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(4 (پیاپی 58))، 616-627. SID. https://sid.ir/paper/105135/fa

    Vancouver: کپی

    داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سفیدکن فاطمه، زاده حسینقلی الهه، درویش علیپورآستانه شکیبا. خواص ضدمیکروبی, آنتی اکسیدانی, رادیکال زدایی سوپر اکساید آنیونی و ضدتیروسینازی اسانس های مرزه سهندی (.Satureja sahendica Bornm) و مرزه زراعی (.Satureja hortensis L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(4 (پیاپی 58)):616-627. Available from: https://sid.ir/paper/105135/fa

    IEEE: کپی

    مهدی داداش پور، ایرج رسولی، فاطمه سفیدکن، الهه زاده حسینقلی، و شکیبا درویش علیپورآستانه، “خواص ضدمیکروبی, آنتی اکسیدانی, رادیکال زدایی سوپر اکساید آنیونی و ضدتیروسینازی اسانس های مرزه سهندی (.Satureja sahendica Bornm) و مرزه زراعی (.Satureja hortensis L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 4 (پیاپی 58)، pp. 616–627، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105135/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button